Skip to main content
Speculoos Appeltaart

Speculoos Appeltaart is zo’n taart waar je altijd zin in hebt. Simpel en zó lekker dat één punt nooit genoeg is. De combinatie van appel en speculoos is echt weergaloos lekker. Deze taart is perfect voor bij de koffie, een verjaardag of gewoon op een rustige zondagmiddag. Deze taart bewijst: lekker hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.

Tip: gebruik echt onze Koek- en Speculaas Kruidenmix voor dit recept. Dit heeft het echt een lekkere herfstige- winterse- smaak.

Je kan deze mix ook echt supergoed gebruiken bij de bereiding van ontbijtjes, granola, desserts, speculaas, pepernoten en kruidnoten.

Extra tip: bestel minimaal 1 kruidenmix en je krijgt +100 online recepten met onze kruidenmixen erbij. Dus je kunt meteen aan de slag!

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in met een beetje roomboter.

Stap 2
Snijd kleine blokjes van de roomboter. Kneed de koude boter, bloem, suiker en zout tot een kruimelig deeg (wij gebruiken hiervoor een keukenmachine met vlinderhaak).

Stap 3
Houd een een klein beetje deeg apart voor de bovenkant en verdeel de rest over de bodem en randen van de springvorm. Druk goed aan tot in alle hoeken. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Stap 4
Schil en snijd de appels in stukjes en meng met de Koek- en Speculaas Kruidenmix. Verkruimel de speculooskoekjes in een hakmolen en strooi deze over de bodem van de taart. Verdeel het appelmengsel erover.

Stap 5
Verkruimel het resterende deeg over de bovenkant van de taart. Bak de Speculoos Appeltaart 60 minuten in de oven (controleer af en toe hoe hard het gaat – elke oven is anders).

Stap 6
Laat de Speculoos Appeltaart volledig afkoelen voordat je verder gaat met de topping.

Stap 7
Smelt de speculoospasta door het 30 seconden te verwarmen in een magnetron en verdeel giet over de taart. Klop de slagroom met de suiker stijf en spuit een paar toeven op de bovenkant.

Stap 8
Garneer de Speculoos Appeltaart met gebroken speculooskoekjes in de slagroom.

Ingrediënten

Voor 6 personen

Bodem
  • 225 gram bloem
  • 150 gram koude roomboter
  • 110 gram suiker
  • ½ theelepel zout
Vulling
Bestel Koek- en Speculaas Kruiden
Topping
  • 125 milliliter slagroom
  • 60 gram speculoos pasta
  • 2 speculooskoekjes
  • 1 theelepel suiker
Benodigdheden
Handig om te hebben
Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!