Skip to main content

Hoor je dat geluid? Deze knapperige Aardappel Popcorn is de hartige variant van de welbekende bioscoop snack. Ze zijn lekker als tussendoortje, maar je kan ze ook maken voor bij het avondeten.

Je maakt Aardappel Popcorn met twee van onze kruidenmixen. De Hot & Spicy Kruidenmix geeft een beetje pit. Onze Italiaanse Kruidenmix, die overigens veel lekkerder is dan alle andere soorten uit de supermarkt, geeft een lekkere Mediterrane smaak. In de Italiaanse Kruidenmix zit overigens een ingrediënt die je niet verwacht. We zijn benieuwd of jij proeft welk ingrediënt dit is.

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de aardappels. Snijd ze in gelijke grootte en spoel af met water. Zet de aardappelen in koud gezouten water op en breng aan de kook. Kook de aardappels tot ze gaar zijn. Je kan dit testen door er met een vork in te prikken. Giet af en laat nog even kort droogstomen op lage temperatuur.

Stap 2
Prak de gekookte aardappels fijn in een kom. Voeg Italiaanse Kruidenmix, Hot & Spicy Kruidenmix, zout en olie toe. Meng goed door met een siliconen spatel. Zet 40 minuten in de koelkast.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vorm tussen twee handen balletjes van ongeveer 1,5 centimeter groot. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bak de Aardappel Popcorn eerst 30 minuten op 160 graden en daarna 20 minuten op 180 graden.

Stap 4
De Aardappel Popcorn is direct uit de oven knapperig. Naarmate de tijd vordert zullen ze zachter worden. Serveer dus direct.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Aardappel Popcorn
Benodigdheden