Airfryer Knoflook Garnalen zijn echt zooooo lekker, dat we tegenwoordig standaard kilo’s aan garnalen in onze vriezer hebben liggen, haha. Gebruik vooral een lekkere extra vierge olijfolie in dit recept, want het is enorm lekker om je brood er in te dopen.
Dit overheerlijke recept staat in ons kookboek ‘Elk recept een feestje!’. Leuk om in huis te halen!
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
Stap 2
Ontdooi de garnalen. De garnalen ontdooien sneller als je ze in lauwwarm water legt. Vervang eventueel na een paar minuten het water nog een keer voor lauwwarm water als het ontdooien je niet hard genoeg gaat. Heet water is uiteraard niet de bedoeling, want dan gaan de garnalen al garen.
Stap 3
Laat de garnalen uitlekken en doe in de airfryervorm. Snijd de bosui met een scherp koksmes in schuine ringen. Dit doe je door je mes schuin op de bosui te zetten. Snijd de paprika in kleine blokjes en hak de peterselie. Voeg al deze ingrediënten toe aan de garnalen.
Stap 4
Pel de knoflooktenen. Plet de tenen knoflook met behulp van de zijkant van je mes en doe het bij de garnalen.
Stap 5
Breng het geheel op smaak met zout, laurierblad en gedroogde chilipeper (maak het zo pittig als je zelf wil). Schenk rijkelijk extra vierge olijfolie erover. Als de garnalen zo goed als onder staan zit er voldoende olie in de airfryervorm.
Stap 6
Bak de Airfryer Knoflook Garnalen 11 minuten in de voorverwarmde airfryer.
Stap 7
Serveer de Airfryer Knoflook Garnalen met afgebakken stokbrood.
Ingrediënten
Voor 30 garnalen
Airfryer Knoflook Garnalen
- 250 milliliter olijfolie extra vierge
- 30 gepelde rauwe tijgergarnalen
- 5 takjes peterselie
- 2 tenen knoflook
- 1 afgebakken rustiek stokbrood
- 1 bosui
- 1 gedroogd laurierblaadje
- ½ theelepel grof zeezout
- ¼ rode paprika
- gedroogde chilipeper
Benodigdheden
- airfryer
- ronde bakvorm airfryer
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset