Ingrediënten
Voor 1 liter ijs:
- 305 milliliter gecondenseerde melk
- 250 gram mascarpone
- 1 sinaasappel
- 75 milliliter Aperol
- 75 milliliter prosecco
- 250 milliliter opgeklopte slagroom
Bereidingswijze
Hét ideale zomer- en terrasdrankje uit Noord-Italië is roomijs-vorm! Aperol wordt normaal geserveerd in de mix met Prosecco en bruisend water. Beter bekend als Aperol Spritz. De Aperol Spritz-trend heeft wereldwijd heel wat landen veroverd en is ook populair in Nederland. Redenen genoeg voor SterkInDeKeuken om ermee aan de slag te gaan!
Stap 1
Roer in een kom de gecondenseerde melk, mascarpone en sinaasappelrasp tot één geheel.
Stap 2
Voeg de Aperol en de prosecco toe. Roer goed en spatel daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mengsel.
Stap 3
Giet in een vorm, strijk glad en plaats een nacht in de vriezer voor het beste resultaat.
Stap 4
Serveer dit heerlijke ijs met een schijfje sinaasappel.
Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!