Ingrediënten
Voor 1 liter ijs:
- 305 milliliter gecondenseerde melk
- 250 gram mascarpone
- 1 sinaasappel
- 75 milliliter Aperol
- 75 milliliter prosecco
- 250 milliliter opgeklopte slagroom
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Zo maak je zelf Aperol Spritz IJs – Hét ideale zomer- en terrasdrankje uit Noord-Italië is roomijs-vorm! Aperol wordt normaal geserveerd in de mix met Prosecco en bruisend water. Beter bekend als Aperol Spritz. De Aperol Spritz-trend heeft wereldwijd heel wat landen veroverd en is ook populair in Nederland. Redenen genoeg voor SterkInDeKeuken om Aperol Spritz IJs te maken!
Dit recept staat ook in ons 1e kookboek: Alle 50 té lekkerrr. Ook Pizza Dip Ring, Licor 43 Kwarktaart, Stokbroodje Kip-Knoflook, Big Mac Rolls, Doritos Kip Nuggets en nog 44 andere verrassende en creatieve recepten vind je in het kookboek Sterke Recepten – Alle 50 té lekker! Naast deze 50 té lekkere recepten, vind je in dit boek ook nog vele extra’s, zoals een exclusief kijkje achter de schermen, foto’s van vroeger, dilemma’s en persoonlijke verhalen waarin jij je ongetwijfeld gaat herkennen.
Druk hier om te bestellen! Wij wensen je alvast veel kook- en bakplezier met Sterke Recepten – Alle 50 té lekkerrr!
Stap 1
Roer in een kom de gecondenseerde melk, mascarpone en sinaasappelrasp tot één geheel.
Stap 2
Voeg de Aperol en de prosecco toe. Roer goed en spatel daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mengsel.
Stap 3
Giet in een vorm, strijk glad en plaats een nacht in de vriezer voor het beste resultaat.
Stap 4
Serveer dit heerlijke Aperol Spritz IJs met een schijfje sinaasappel.