0

Aperol Spritz IJs

By 19 augustus 2018januari 31st, 2020Diner, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 1 liter ijs:

  • 305 milliliter gecondenseerde melk
  • 250 gram mascarpone
  • 1 sinaasappel
  • 75 milliliter Aperol
  • 75 milliliter prosecco
  • 250 milliliter opgeklopte slagroom

Bereidingswijze

Hét ideale zomer- en terrasdrankje uit Noord-Italië is roomijs-vorm! Aperol wordt normaal geserveerd in de mix met Prosecco en bruisend water. Beter bekend als Aperol Spritz. De Aperol Spritz-trend heeft wereldwijd heel wat landen veroverd en is ook populair in Nederland.  Redenen genoeg voor SterkInDeKeuken om ermee aan de slag te gaan!

Stap 1
Roer in een kom de gecondenseerde melk, mascarpone en sinaasappelrasp tot één geheel.

Stap 2
Voeg de Aperol en de prosecco toe. Roer goed en spatel daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mengsel.

Stap 3
Giet in een vorm, strijk glad en plaats een nacht  in de vriezer voor het beste resultaat.

Stap 4
Serveer dit heerlijke ijs met een schijfje sinaasappel.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!