Appel Kruimel Cheesecake

By 13 januari 2020 januari 31st, 2020 Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 1 Appel Kruimel Cheesecake

Cheesecake
  • 400 gram roomkaas
  • 400 gram speculaasjes
  • 300 milliliter vloeibare slagroom
  • 200 gram witte chocolade
  • 130 gram ingezouten roomboter
  • 65 gram kristalsuiker
  • 8 blaadjes gelatine
Crumble
  • 100 gram patentbloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram koude roomboter
  • 4 kokosbiscuitjes (of andere koekjes)
  • 0,5 theelepel zout
Appeltjes
  • 2 elstar appels
  • 1 handje rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 limoen
Benodigdheden
  • taartvorm 25 centimeter
  • bakpapier

Bereidingswijze

Appel kruimel in een nieuw jasje! En niet zomaar een jasje, want appel kruimel komt in dit recept samen met hemelse cheesecake! Het is aardig wat werk, maar het is het allemaal waard.

Cheesecake

Stap 1
Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter en meng het door de fijngemalen koekjes. Verspreid over de bodem van de met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met een lepel. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast.

Stap 2
Klop twee derde van de slagroom op met de kristalsuiker. Roer de roomkaas los in een grote kom en meng daar de opgeklopte slagroom door. Zet in de koelkast en ga verder met de volgende stap.

Stap 3
Breng een pan met water tot tegen het kookpunt. Zet een passende hittebestendige pan/schaal erbovenop. De onderkant mag het water niet raken. Breek hierin de chocolade. Smelt het en roer regelmatig en geduldig. Als de chocolade gesmolten is zet je de hittebron direct uit. Ga verder met de volgende stap.

Stap 4
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Verwarm in een steelpan de overgebleven vloeibare slagroom (dus één derde). Wanneer het bijna kookt zet je de hittebron uit en voeg je de geweekte gelatineblaadjes toe. Roer even goed door, laat ietsjes afkoelen en meng door de roomkaas met slagroom. Voeg vervolgens de gesmolten witte chocolade toe, meng tot één geheel en stort op de taartbodem. Vlak de cheesecake af met behulp van een spatel. Zet 4 uur in de koelkast.

Crumble

Stap 5
Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak ondertussen de crumble van bloem, koude kleine blokjes roomboter, basterdsuiker en verkruimelde kokosbiscuitjes (wij gebruiken de Nizza-koekjes van Verkade). Een kruimeldeeg maak je met je vingertoppen. De koude boter neemt beetje bij beetje de overige ingrediënten op en zorgt ervoor dat het kruimels worden. Verdeel de kruimels over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 18 minuten in de voorverwarmde oven. Ga intussen verder met de volgende stap.

Appeltjes

Stap 6
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Bak de appels op een lage temperatuur zacht met kaneel, rozijnen en sap van een limoen. Verdeel dit op de cheesecake. Neem ook de crumble en verdeel over de cheesecake! Dit wordt smullen!

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!