Apple Crumble Licor 43

By 4 augustus 2017juli 1st, 2021Diner, Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram bloem
  • 75 gram ongezouten roomboter (koud)
  • 25 gram amandelmeel
  • 4 verkruimelde wafelkoekjes
  • 3 appels
  • 0,5 limoen (sap)
  • klontje roomboter (om in te bakken)
  • Licor 43
  • snuf zout
  • SterkInDeKeuken Koksmes
  • SterkInDeKeuken Spatelset

Bereidingswijze

Apple Crumble Licor 43 is een Hollandse appelkruimel met de Spaanse likeur ‘Licor Cuarenta Y Tres’! Dit recept is niet voor niets één van onze populairste recepten op onze Social Media kanalen.

Ben je erg fan van appelkruimtaart? Dan hebben we nog een lekker recept voor je: Appel Kruimel Cheesecake. Je vindt het recept in ons kookboek ’50x Onweerstaanbaar’. Hét kookboek waaruit je alle 50 recepten wil maken! Gesmolten chocolade, kaasslierten, druipende karamel… onweerstaanbaar!

Stap 1
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Bak ze in roomboter met een scheut Licor 43 totdat de appels een beetje glazig worden (beetgaar).

Stap 2
Voeg dan de sap van een halve limoen toe en nog een scheutje Licor 43. Zet de hittebron uit.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak ondertussen de crumble met bloem, amandelmeel, koude roomboter, suiker en verkruimelde wafelkoekjes (wij gebruikten de boterwafels van het merk Jules Destrooper). Doe dit wel alleen met je vingertoppen, zodat de boter hard blijft en er echt kruimels ontstaan.

Stap 4
Verdeel de appelblokjes over de schaaltjes en doe de crumble erbovenop.

Stap 5
Plaats vervolgens de schaaltjes in de oven voor 30 minuten op 180 graden.

Stap 6
Serveer de Apple Crumble Licor 43 warm met een glaasje Licor 43!

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!