Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 Bacardi Lemon Cake

Bacardi Lemon Cake
  • 250 gram bloem
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 80 milliliter Bacardi Lemon
  • 5 eieren (kamertemperatuur)
  • 2 citroenen (alleen de rasp)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
Siroop
  • 75 milliliter 7UP
  • 50 gram kristalsuiker
  • 15 milliliter Bacardi Lemon
  • 1 citroen (alleen het sap)
Glazuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels Bacardi Lemon
Topping
  • 1 citroen
Benodigdheden

Bereidingswijze

“Ik ga zwemmennn, in Bacardi Lemonnn…”. De zomerhit van 2021 verdient natuurlijk een eigen recept! Deze Bacardi Lemon Cake maakt het feestje helemaal compleet!

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’  waar ook deze Bacardi Lemon Cake in staat. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 2
Doe de roomboter en de suiker in de mengkom. Klop minimaal 5 minuten luchtig. Voeg daarna één voor één al draaiende de eieren toe. Als alle eieren zijn opgenomen voeg je ook gezeefde bloem, zout, bakpoeder en Bacardi Lemon toe. Meng dit tot een egaal cakebeslag. Rasp de schil van de citroenen. Alleen het gele, want de witte laag eronder smaakt bitter. Spatel door het beslag. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Wij knippen altijd voor alle kanten van de cakevorm bakpapier op maat en plakken dit vast aan de vorm met wat roomboter of olie.

Stap 3
Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar in de oven. Prik eventueel met een cocktailprikker in de cake om te kijken of het beslag aan de prikker blijft hangen. Is dit het geval? Verleng dan de oventijd. Ga ondertussen verder met de volgende stap.

Stap 4
Breng de 7UP en de suiker aan de kook. Kook door totdat je een mooie siroopdikte hebt. Haal van de hittebron en laat afkoelen.

Stap 5
Is de cake gaar? Haal de cake dan uit de oven. Voeg het sap van de citroenen en Bacardi Lemon toe aan de siroop. Meng dit goed met elkaar. Prik met een cocktailprikker veel gaatjes in de bovenkant van de cake. Verspreid de siroop met een siliconen kwastje over de Bacardi Lemon Cake. Door de gaatjes in de cake kan het overal goed in de cake trekken. Laat de cake volledig afkoelen in de cakevorm.

Stap 6
Meng de poedersuiker met de Bacardi Lemon zodat je een dik glazuur krijgt. Is de Bacardi Lemon Cake volledig afgekoeld? Haal de Bacardi Lemon Cake dan uit de vorm en verdeel sierlijk het glazuur over de cake.

Stap 7
Serveer de Bacardi Lemon Cake met citroenrasp en citroenschijfjes.