Ingrediënten
Voor 12 Baklava Hapjes
Baklava Hapjes
- 100 gram vloeibare honing
- 90 gram gepelde pistachenoten
- 50 gram amandelen
- 50 gram roomboter
- 40 gram hazelnoten
- 8 vellen filodeeg
- ½ theelepel kaneel
- snuf zout
Benodigdheden
- kwastje
- muffinbakvorm
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Men weet nog steeds niet waar Baklava oorspronkelijk vandaan komt. Wij houden ons afzijdig van die discussie, want het belangrijkste is nog steeds dat baklava gewoon gigantisch lekker is. Sommige mensen vinden baklava te zoet. Mooie aan dit recept is, is dat je in de laatste stap zelf kan bepalen hoe zoet je deze Baklava Hapjes maakt!
Vind je onze recepten leuk? Bekijk eens onze kookboeken. Baklava Hapjes staat in kookboek ‘Elk recept een feestje!’.
Stap 1
Hak alle noten fijn met een scherp koksmes. Je kunt ook een hakmolen gebruiken, maar stop dan op tijd anders krijg je te veel gruis.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 3
Snijd het filodeeg in vierkanten. Je hebt er vijf nodig per hapje. De plakken filodeeg moeten groter zijn dan de vormen in de muffinbakvorm. Smelt de roomboter in een pan zonder het te laten verkleuren en haal van de hittebron zodra het gesmolten is. Stapel vijf plakken filodeeg op elkaar terwijl je elke laag insmeert met gesmolten roomboter. Leg de plakken scheef op elkaar zodat je een soort ster krijgt met heel veel punten (zie video). Besmeer de muffinbakvorm ook met roomboter en plaats hierin de gestapelde filodeeg.
Stap 4
Doe de noten bij de resterende roomboter in de pan. Voeg kaneel, zout en een kwart van de honing toe. Roer goed door elkaar met een siliconen spatel. Verdeel de baklava over de bakjes van filodeeg.
Stap 5
Bak de Baklava Hapjes 12 minuten in de voorverwarmde oven. Neem wel af en toe een kijkje, want filodeeg kan snel verkleuren.
Stap 6
Verdeel de rest van de honing over de Baklava Hapjes en laat afkoelen. Baklava hoort heel zoet te zijn. Wil je toch minder zoet? Voeg dan in deze stap minder honing toe.