
De Bastogne Parfait ’t Zusje is een superlekker, romig dessert dat je zó in elkaar zet – en dat gewoon zonder ijsmachine. Geïnspireerd op het bekende toetje van ’t Zusje, combineer je slagroom, eieren en Bastognekoekjes tot een heerlijke parfait met crunch. Met een flinke drizzle karamelsaus erbovenop is dit echt een nagerecht waar je iedereen blij mee maakt.
Bereidingswijze
Stap 1
Klop de slagroom op totdat deze de dikte van yoghurt heeft. Doe de eidooiers, heel ei en de suiker in een hittebestendige kom en verwarm au-bain-marie tot een temperatuur van 37 graden Celsius. Klop het geheel vervolgens koud in een keukenmachine tot een luchtige massa en schep deze door de slagroom met een handige siliconen pannenlikker. Verkruimel vier van de bastognekoeken en spatel door het mengsel.
Stap 2
Knip vierkantjes uit het bakpapier (ongeveer 10 centimeter breed en lang). Knip bovenin, rechts, onderin en links in met een schaar. Leg de papiertjes op de gaten van de muffinvorm en druk het bakpapier erin met een glas. Blijft het papier niet zitten? Gebruik dan wat roomboter om het papier vast te plakken aan de bakvorm. Verdeel de parfait tot slot over een muffinvorm of bakblik en zet enkele uren in de diepvries.
Stap 3
Doe suiker in een pannetje en verwarm totdat deze gekarameliseerd is. Haal de pan van het vuur en voeg de kookroom toe. laat de karamel goed oplossen in de room door regelmatig te roeren. De karamelsaus is klaar zodra er een gladde massa ontstaat. Laat deze goed afkoelen alvorens je hem gebruikt.
Stap 4
Haal de parfait uit het vormpje en zet op een bordje. Zig-zag de karamelsaus over de parfait. Verkruimel één bastognekoekje over elk Bastogne Parfait ’t Zusje. Presenteer met topjes munt.
Tips voor de Perfecte Bastogne Parfait
– Gebruik verse eieren voor de beste smaak en luchtigheid.
– Laat de karamelsaus echt goed afkoelen, anders smelt de parfait.
– Voor extra crunch: voeg een beetje grof zeezout toe aan de karamelsaus.
Ingrediënten
Voor 8 porties
Bastogne Parfait
- 250 milliliter slagroom
- 100 gram suiker
- 45 gram hele eieren (ongeveer 1 klein ei)
- 40 gram eierdooiers (ongeveer 2 eierdooiers)
- 12 bastognekoeken
- munt
Karamelsaus
- 200 milliliter kookroom
- 100 gram suiker
Benodigdheden
- bakpapier
- garde
- muffinvorm
- Siliconen Spatels