Barbecue of geen barbecue, deze BBQ Big Mac gaat lekker worden! Wij maakten ‘m op de elektrische barbecue, maar het kan natuurlijk ook op kolen. Of als het regent, lekker binnen in een grillpan.
Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens deze kookboeken. Deze kookboeken staan bomvol onweerstaanbare recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden. Tot nu toe bevatten allle boeken een mengeling tussen avondeten, tussendoortjes, borrelhapjes en drankjes. Met andere woorden: voor iedereen op elk moment van de dag staan er geschikte recepten in. 🙂
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’

Bereidingswijze
Stap 1
Meng alle ingrediënten voor de Big Mac Saus. Zet in de koelkast tot je de BBQ Big Mac gaat opbouwen.
Stap 2
Steek de barbecue aan. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Maak van het gehakt gelijke gehaktballen. Druk daarna plat zodat de burgers ongeveer een halve centimeter dik zijn. Maak mooi rond en gril op de BBQ.
Stap 3
Halveer de hamburgerbroodjes, smeer in met olijfolie en gril krokant. Snijd ondertussen plakjes van de augurk en snipper de ui.
Stap 4
Bouw je BBQ Big Mac op in deze volgorde: hamburgerbroodje, Big Mac Saus, sla, cheddar, hamburger, gesnipperde ui, tussenbroodje, Big Mac Saus, sla, plakjes augurk, tweede burger, ui en de bovenkant van het hamburgerbroodje.
Ingrediënten
Voor 4 BBQ Big Macs
BBQ Big Macs
- 8 hamburgerbroodjes
- 8 kleine augurkjes
- 4 plakken cheddar
- 1 kilogram rundergehakt
- 1 ui
- olijfolie
- peper
- sla
- zout
Big Mac Saus
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels piccalilly
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 theelepel natuurazijn
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel zout
- ½ rode ui geraspt
- ¼ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
Benodigdheden
- barbecue
- blokrasp