Skip to main content

Die kan van onze bucket list af: een hamburger vullen met kaas en vervolgens de gegrilde burger aandrukken waardoor de gesmolten kaas uit de burger stroomt. Een genot om naar te kijken, waardoor je niet kan wachten om eraan te beginnen!!

Let op: deze broodjes en sauzen waren verkrijgbaar in augustus 2019. Je kan deze vervangen door normale burgerbroodjes en een BBQ saus naar keuze.

Meer barbecuerecepten vind je hier.

Dit recept vind je ook in ons kookboek: ’50x Onweerstaanbaar’ 

Black Buns Cheeseburge

Bereidingswijze

Stap 1
Leg een drietal aanmaakblokjes op het onderste rooster van je barbecue. Steek de aanmaakblokjes aan en zet daarop de brikettenstarter met briketten. Wacht ongeveer 15 minuten en stort vervolgens de briketten in het midden van de barbecue (in deze minuten kan je verder gaan met de volgende stappen). Zorg ervoor dat er ergens plek is om indirect te barbecueën (een plek op het rooster waar geen briketten onder liggen). Plaats de grill in de barbecue en sluit vervolgens de deksel. Laat de grill goed heet worden.

Stap 2
Leg de angus burgers op een snijplank en dek af met plastic folie. Rol de angus burgers met behulp van een deegroller uit tot ongeveer 12 centimeter breedte (de burgers krimpen namelijk bij verhitten en we willen dat ze net zo breed zijn als de black buns!). Voeg twee angus burgers samen met kaas ertussen. Zorg ervoor dat de twee angus burgers uiteindelijk als één burger aanvoelt.

Stap 3
Snijd de verse tomaten in dunne plakken. Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Was de krop sla onder stromend water en leg alles binnen handbereik.

Stap 4
Grill de angus burgers op de gloeiend hete grill. Het is normaal als er vlammen ontstaan. Keer de angus burger na ongeveer één minuut om. Grill nogmaals een minuut en verplaats daarna het vlees naar indirecte warmte totdat de burger gaar is. Snijd intussen de black buns in en grill de binnenzijden op indirecte warmte.  Dit maakt de black buns lekker knapperig.

Stap 5
Smeer de binnenkant van de black buns in met verse gepelde knoflook. Wanneer je dit hebt gedaan kunnen we gaan stapelen. Tip: De volgorde van beleggen is essentieel. Als je eerst een blaadje sla op de onderkant legt, trekken de sappen van het vlees niet in de onderkant van de black bun, waardoor het broodje langer knapperig blijft. Op de burger leg je de gesneden tomaat en wat rode uienringen. Lekker wat red pepper sauce van de Lidl erop en vervolgens ook nog het gegrilde kapje van de black buns. Even aandrukken zodat de gesmolten kaas en de red pepper sauce eruit lopen. Poehhh, genieten dit hoor!

Ingrediënten

Voor 4 BBQ Cheeseburgers

Cheeseburgers
  • 8 angus burgers
  • 4 black buns
  • 4 plakken jonge kaas
  • 2 verse tomaten
  • 2 rode uien
  • 1 krop sla
  • 1 pot red pepper sauce
  • 1 teen verse knoflook
Benodigdheden
Handig om te hebben
Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!