Deze BBQ Teriyaki Balletjes ga je lekker vinden. De titel van het recept klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het absoluut niet. Je hebt dit zo gemaakt. Dit is toch veel beter dan een speklap of braadworst?
Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens deze kookboeken. Elk kookboek bevat leuke recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden. Elke cent waard dus!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’
Bereidingswijze
Stap 1
Steek de BBQ aan en verhit naar 180 graden.
Stap 2
Doe alle ingrediënten van de teriyaki saus, exclusief de maizena, in een steelpan (geschikt voor de bbq). Laat het een paar minuten zachtjes koken. Verwijder de knoflook. Meng de maizena met een beetje water tot een papje. Voeg toe aan de teriyaki saus en kook in tot de gewenste dikte. Haal van de hittebron.
Stap 3
Doe alle ingrediënten voor de gehaktballetjes in een kom. Kneed goed door elkaar. Vorm er 15 balletjes van. Leg de balletjes (wanneer mogelijk) op indirecte hitte en sluit de deksel van de barbecue. Gaar de balletjes ongeveer 20 minuten. Draai de gehaktballetjes regelmatig en smeer ze tijdens het bakken in met je zelfgemaakte teriyakisaus (na 15 en 20 minuten). Houd de deksel zoveel mogelijk gesloten.
Stap 4
Serveer de BBQ Teriyaki Balletjes met geroosterde sesamzaadjes en gehakte bieslook.
Ingrediënten
Voor 15 balletjes
Gehaktballetjes
- 600 gram rundergehakt
- 125 gram panko
- 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
- 2 eieren
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel zout
Teriyakisaus
- 75 milliliter sojasaus
- 75 milliliter water
- 4 eetlepels donkere basterdsuiker
- 2 knoflooktenen
- 2 theelepels sesamolie
- 1 theelepel maizena
Garnering
- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- bieslook
Benodigdheden
- barbecue