Skip to main content

Zo bak je Biefstuk Bali zoals bij restaurant Loetje. We hebben ook de originele versie op onze website staan en daar wordt nog weleens met gefronste wenkbrauwen naar gekeken. Veel mensen verbazen zich dat we margarine gebruiken, maar dit is echt de vetstof die restaurant Loetje gebruikt. We hebben het 2x nagevraagd. En het schijnt echt te kloppen. Wij vinden het lekker, maar we kunnen het goed begrijpen als je roomboter gebruikt. Laatste tip: gebruik ossenhaas biefstuk in plaats van normale biefstuk. Je betaalt er wat meer voor, maar je merkt echt verschil in kwaliteit.

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de biefstuk minimaal 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep het vervolgens droog met keukenpapier.

Stap 2
Breng alle kanten van de biefstuk op smaak met vers gemalen peper en zout. Vergeet de zijkanten niet.

Stap 3
Voel of de pan heet genoeg is. De pan (liefst met dunne bodem) moet zo heet mogelijk zijn. Dit opwarmen kan gerust 2 minuten duren. Mocht de pan niet heet genoeg zijn, zal jouw biefstuk niet mooi bruin worden, maar muisgrijs. Dat willen we niet. Smelt de roomboter of margarine (Loetje gebruikt margarine) in de pan en laat uitbruisen. Het zal goud/lichtbruin kleuren. Klaar om te bakken!

Stap 4
Leg de biefstuk in de pan. Bak de biefstuk 1½ a 2 minuten per kant zonder de biefstuk te bewegen in de pan. De precieze baktijd is afhankelijk van de dikte van jouw biefstuk en/of jouw voorkeuren. Het komt eigenlijk altijd aan op gevoel. Tijd is enkel een indicatie. Gebruik van een timer is aan te raden. Ook handig: een vleestang van siliconen, om makkelijk je vlees om te draaien.

Stap 5
Haal de biefstuk uit de pan en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie. In deze 5 minuten kan je de heerlijke jus maken.

Stap 6
Zet de pan terug op de hittebron en voeg twee warme eetlepels water toe aan de jus. Pas op voor spetters. Laat uitbruisen en schraap met een Siliconen Spatel alle baksels los van de pan. Dit geeft enorm veel smaak aan jouw jus. Voeg sambal oelek toe en roer door de jus.

Stap 7
Plaats de biefstuk op een bord met hoge rand en giet de jus rijkelijk over de biefstuk.

Stap 8
Serveer de Biefstuk Bali met wit brood.

Ingrediënten

Voor 1 Biefstuk Bali

Biefstuk Bali
  • 100 gram margarine of roomboter
  • 3 witte boterhammen
  • 2 eetlepels water
  • 1 ½ eetlepel sambal oelek
  • 1 ossenhaas biefstuk
  • peper
  • zout
Benodigdheden