Skip to main content

Deze Big Mac Burrito wilden we altijd al een keer maken! We hebben eigenlijk te lang gewacht, want wat is dit lekker zeg! Eenmaal gemaakt, wil je dit vaker eten.

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens onze kookboeken. Hier staan alleen maar recepten in die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden. Gewoon zoals je van ons gewend bent!

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd voor de Big Mac Saus de rode ui ragfijn. Meng daarna alle ingrediënten goed door elkaar in een schaaltje.

Stap 2
Snijd ook de rode ui voor de burritos ragfijn. Doe hetzelfde met de augurken en de ijsbergsla.

Stap 3
Bak de friet. Rul ondertussen het gehakt bruin in een pan. Voeg ketchup en mosterd toe. Maak op smaak met peper, zout en worcestersaus.

Stap 4
Leg de tortilla’s uit op je werkblad. Verdeel het gehakt horizontaal op het midden de tortilla’s (houd de zijkanten vrij). Bestrooi met geraspte cheddar, augurk, rode ui, ijsbergsla, Big Mac Saus, frietjes en nog meer cheddar. Vouw de zijkanten van de tortilla’s naar binnen. Vouw daarna de voorkant over de vulling en rol door tot een burrito.

Stap 5
Bak de Big Mac Burrito kort in een droge koekenpan.

Ingrediënten

Voor 4 Big Mac Burritos

Big Mac Burrito
  • 600 gram rundergehakt
  • 150 gram geraspte cheddar
  • 4 handjes frietjes
  • 4 XL tortilla’s
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 augurken
  • 1 ½ eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • ½ rode ui
  • ¼ krop ijsbergsla
  • peper
  • zout
Big Mac Saus
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels piccalilly
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 snuf Hot & Spicy Kruidenmix
  • 1 theelepel natuurazijn
  • 1 theelepel suiker
  • ½ rode ui geraspt
  • ½ theelepel zout
Benodigdheden