Deze Big Mac Pastasalade is heerlijk als avondeten, lunch of bijgerecht. Je kan uitgaan van vier porties als je ervan gaat dineren of lunchen. Als bijgerecht is het goed voor zeker acht personen.
Voor de Big Mac Saus gebruiken we onze populaire Hot & Spicy Kruidenmix 🛒

Bereidingswijze
Stap 1
Kook de pasta in gezouten water gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel af met koud water. Dit stopt de garing waardoor de pastasalade een lekkere bite krijgt. Terwijl je de pasta kookt kan je de ijsbergsla fijn snijden en de augurken in blokjes. De ui mag gesnipperd.
Stap 2
Rul gehakt in een droge koekenpan. Zodra het gehakt rondom gaar is, kan je het op smaak brengen met ketchup, mosterd, zout en peper.
Stap 3
Rasp de rode ui of snijd ragfijn. Meng daarna alle ingrediënten voor de saus in een schaaltje.
Stap 4
Doe de gekookte pasta in een schaal. Voeg het gehakt, augurk, gesnipperde ui, sla, geraspte cheddar en zelfgemaakte Big Mac Saus toe. Meng goed met handige siliconen spatels of saladebestek.
Ingrediënten
Voor 4-8 porties
Big Mac Pastasalade
- 500 gram rundergehakt
- 240 gram pasta
- 100 gram geraspte cheddar
- 5 grote augurken
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel mosterd
- 1 ui
- ½ krop ijsbergsla (klein)
- peper
- zout
Big Mac Saus
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels piccalilly
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel natuurazijn
- ½ theelepel zout
- ½ rode ui
- ¼ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix