Skip to main content

Deze Big Mac Pistolet is voor de liefhebbers van de klassieke Big Mac. De pistolets beleggen we met rundergehakt, sla, augurk en een heerlijke zelfgemaakte Big Mac Saus.

We gebruiken deze Hot & Spicy Kruidenmix voor de Big Mac Saus. Deze kruidenmix is sowieso handig om in huis te halen. Je kan het in elk gerecht gebruiken die je een beetje pittig wil maken. Je kan heel makkelijk zelf doseren. Eigenlijk hoef je hierna nooit meer sambal of rode peper te kopen. Zonder grappen. Wij hebben dit al jaren niet meer gekocht, omdat we deze mix voor het grijpen hebben. Haal lekker in huis, je krijgt 100% tevredenheid garantie!

Big Mac Pistolet

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2
Meng alle ingrediënten voor de Big Mac Saus in een schaaltje.

Stap 3
Pluk de sla en was met water. Snijd de augurken in plakjes.

Stap 4
Kruid het gehakt met peper en zout. Halveer de afbakbroodjes en druk het gehakt op beide helften van het broodje. Het mag echt tegen de randen aan, want het gehakt gaat nog krimpen in de oven. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bak in de laatste 3 minuten de cheddar mee.

Stap 5
Beleg de pistolets met zelfgemaakte Big Mac Saus, augurk en sla.

Ingrediënten

Voor 3 Big Mac Pistolets

Big Mac Pistolet
  • 300 gram rundergehakt
  • 3 afbak pistolets
  • 3 blaadjes sla
  • 3 plakken cheddar
  • 2 augurken
  • peper
  • zout
Big Mac Saus
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels piccalilly
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 snuf Hot & Spicy Kruidenmix
  • 1 theelepel natuurazijn
  • 1 theelepel suiker
  • ½ rode ui (fijn gesnipperd)
  • ½ theelepel zout
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.