Weer eens iets anders dan een standaard bittergarnituurtje.
Dit recept staat samen met nog 49 andere té lekkere recepten in ons eerste kookboek.

Bereidingswijze
Big Mac Saus
Stap 1
Meng alle ingrediënten goed door in een schaaltje (geschikt voor magnetron)
Stap 2
Zet het schaaltje in de magnetron en zet deze 30 seconden aan op 800 watt.
Stap 3
Dek het schaaltje af met huishoudfolie en laat het minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Big Mac Rolls
Stap 1
Rul het gehakt zonder olie of boter. Gehakt bevat voldoende vet om zich te laten bakken. Na een aantal keer omscheppen breng je het gehakt op smaak met peper, zout, ketchup, mosterd en worcestershire sauce. Haal van de hittebron wanneer het gehakt gaar is.
Stap 2
Plaats een loempiavel als een ruit op een snijplank.
Stap 3
Plaats een plak cheddar als een vierkant in het midden. Plaats hierop in de breedte ongeveer 2 a 3 eetlepels gehakt per roll en wat kleine blokjes augurk.
Stap 4
Maak alle hoeken van het loempiavel een klein beetje vochtig met water. Plaats de onderkant van de ruit over het gehakt. Vouw de zijkanten naar binnen en rol door. Voer deze handeling netjes uit om er prachtige rolls van te maken.
Stap 5
Verwarm de zonnebloemolie totdat je er in kan bakken. Wanneer je de roll in de olie legt zou het moeten gaan bruisen, je pan is dan heet genoeg. Bak de Big Mac Rolls goudbruin. Ongeveer 1 minuut per kant.
Stap 6
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wit sesamzaad.
Ingrediënten
Voor 8 Big Mac Rolls
Big Mac Saus
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels piccalilly
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel natuurazijn
- ½ theelepel zout
- ½ rode ui geraspt
- ¼ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
Big Mac Rolls
- 400 gram rundergehakt
- 8 plakken loempiavellen
- 8 plakken cheddar
- 4 eetlepels ketchup
- 4 kleine augurkjes of 1 grote augurk
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel worcestershire sauce
- 1 laag zonnebloemolie (pan moet volledig bedekt zijn)
- vers gemalen peper
- water
- zout