Skip to main content

Ingrediënten

Voor 6 Big Mac Wraps

Big Mac Wraps
  • 300 gram rundergehakt
  • 75 gram gemengde sla
  • 6 plakken cheddar
  • 6 tortilla’s
  • 4 kleine augurkjes
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1,5 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • ½ rode ui
  • peper
  • zout
Big Mac Saus
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels piccalilly
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 1 flinke snuf sweet chili kruiden
  • 1 theelepel natuurazijn
  • 1 theelepel suiker
  • ½ rode ui geraspt
  • ½ theelepel zout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Big Mac Wraps is een fantastische combi van de McWrap en de Big Mac! Oke, het is geen geheim dat wij dol zijn op de Big Mac. Voornamelijk van de Big Mac saus kunnen we geen genoeg krijgen. Wij maken we de saus graag zelf, zoals bij deze variant op de klassieke Big Mac: de Big Mac Wraps!

In ons kookboek ‘Elk recept een feestje!’ vind je ook twee andere recepten die wat weghebben van de grote ‘M’. Misschien leuk om in huis te halen?

Big Mac Saus

Stap 1
Meng alle ingrediënten goed door in een schaaltje (geschikt voor magnetron)

Stap 2
Zet het schaaltje in de magnetron en zet deze 30 seconden aan op 800 watt.

Stap 3
Dek het schaaltje af met huishoudfolie en laat het minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Big Mac Wrap

Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 2
Snijd als voorbereiding de rode ui in blokjes en de augurkjes in plakjes.

Stap 3
Rul het gehakt bruin in een pan. Voeg ketchup en mosterd toe. Maak op smaak met peper, zout en worcestersaus.

Stap 4
Leg de tortilla’s uit op je werkblad. Verdeel het gehakt aan de bovenkant van de tortilla’s. Leg er een plak cheddar bovenop. Doe het 3 minuten in de oven.

Stap 5
Beleg de gesmolten cheddar met de rode ui, augurkjes, gemengde sla en de zelfgemaakte Big Mac Saus. Vouw de tortilla dubbel en steek de punten voorlangs in elkaar. Dat is makkelijk vasthouden en eten!