Big Mac Wraps

By 3 september 2020september 12th, 2020Diner

Ingrediënten

Voor 6 Big Mac Wraps

Big Mac Wraps
  • 300 gram rundergehakt
  • 75 gram gemengde sla
  • 6 plakken cheddar
  • 6 tortilla’s
  • 4 kleine augurkjes
  • 3 eetlepels ketchup
  • 1,5 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • ½ rode ui
  • peper
  • zout
Big Mac Saus
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels piccalilly
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel natuurazijn
  • 1 flinke snuf sweet chili kruiden
  • ½ theelepel zout
  • ½ rode ui geraspt

Bereidingswijze

Het is geen geheim dat wij dol zijn op de Big Mac. Voornamelijk van de Big Mac saus kunnen we geen genoeg van krijgen. Wij werden dan ook dolenthousiast dat McDonalds deze nu los verkoopt als saus. Al maken we de saus ook graag vers, zoals bij deze variant op de klassieke Big Mac: de Big Mac Wrap! Ziet dit er niet heerlijk uit?

Big Mac Saus

Stap 1
Meng alle ingrediënten goed door in een schaaltje (geschikt voor magnetron)

Stap 2
Zet het schaaltje in de magnetron en zet deze 30 seconden aan op 800 watt.

Stap 3
Dek het schaaltje af met huishoudfolie en laat het minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.

Big Mac Wrap

Stap 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 2
Snijd als voorbereiding de rode ui in blokjes en de augurkjes in plakken.

Stap 3
Rul het gehakt bruin in een pan. Voeg de ketchup en de mosterd toe. Maak op smaak met peper, zout en worcestersaus.

Stap 4
Leg de tortilla’s uit op je werkblad. Verdeel het gehakt aan de bovenkant van de tortilla’s. Leg er een plak cheddar bovenop. Doe het 3 minuten in de oven.

Stap 5
Beleg de gesmolten cheddar met de rode ui, augurkjes, gemengde sla en de zelfgemaakte Big Mac Saus. Vouw de tortilla dubbel en steek de punten voorlangs in elkaar. Dat is makkelijk vasthouden en eten!

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!