Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 Big Mac XXL:

Big Mac Saus
  • 6 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • 4 eetlepels piccalilly
  • 2 theelepel suiker
  • 2 theelepel natuurazijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 rode ui geraspt
  • ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
Big Mac XXL
  • 8 plakken cheddar
  • 3 augurken
  • 2 Turkse broden met sesam
  • 2 kilo rundergehakt
  • 2 witte uien
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel fijn gemalen witte peper
  • 0,5 krop ijsbergsla
  • bak- en braadboter
  • olijfolie
Benodigdheden

Bereidingswijze

Bigger dan deze Big Mac wordt het niet! De Big Mac XXL wordt onder andere gemaakt van turks brood, big mac saus en een hele hoop gehakt. Eén ding kunnen we garanderen: deze burger krijg jij niet in je eentje op. Met wie wil jij deze Big Mac XXL soldaat maken?

Big Mac Saus

Stap 1
Meng alle ingrediënten goed door in een schaaltje (geschikt voor magnetron). Zet het schaaltje in de magnetron en zet deze 30 seconden aan op 800 watt. Dek het schaaltje af met huishoudfolie en laat het minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast. Klik hier voor de eerder gepubliceerde video ‘Zelf Big Mac Saus maken’.

Big Mac XXL

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de Turkse broden open. Besmeer 2 onderkanten en één bovenkant met een beetje olijfolie en bak krokant in de oven voor circa 8 minuten.

Stap 2
Snijd de ijsbergsla fijn, de augurken in plakjes en snipper de uien.

Stap 3
Breng het rundergehakt op smaak met uienpoeder, witte peper, zout en knoflookpoeder. Kneed de ingrediënten goed door het gehakt.

Stap 4
Teken 2x de gewenste grootte van de burgers op bakpapier. De gewenste omtrek is de breedte van jouw koekenpan. Wij gebruiken in dit recept twee koekenpannen van 24 centimeter doorsnede (perfect voor 2 kilo gehakt). Maak vervolgens op het bakpapier twee gelijke burgers.

Stap 5
Verhit een klein beetje bak- en braadboter in twee pannen (heb je maar één koekenpan, bak de burgers dan één voor één en verwarm de eerst gebakken burger in de magnetron op het moment van serveren). Leg de burgers voorzichtig, zonder te breken in de koekenpan. Bak de burgers ongeveer 10 minuten per kant op middelhoog vuur. In de laatste drie minuten kan je de burgers beleggen met de cheddar. Mocht je in bezit zijn van een vleesthermometer, gebruik hem dan gerust. Bij 70 graden Celsius is je burger well done.

Stap 6
Plaats het onderste deel van een geroosterd Turks brood op een snijplank. Plaats hierop één van de burgers. Beleg met de helft van de ijsbergsla, ui, augurk en de Big Mac Saus. Plaats de tweede onderkant van het turks brood als tussenstuk. Leg de andere burger op het tussenstuk en beleg vervolgens met de resterende ijsbergsla, ui, augurk en big mac saus. Plaats het bovenste deel van het Turks brood op de burger om de Big Mac XXL compleet te maken.

Gek op onze onweerstaanbare recepten?
Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok voor nog meer recepten & foodhacks!