Skip to main content

Na de Big Mac Saus is ons zoveeeeeeeeeeeel gevraagd naar de Big Tasty Saus. We vonden het leuk om iets anders te doen dan de standaard Big Tasty Burger. Dus we hebben deze Big Tasty Tacos verzonnen. En we kunnen vertellen, ze zijn heel erg tasty!

Bekijk hier al onze kookboeken! De boeken staan bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden.

Bereidingswijze

Stap 1
Maak Big Tasty Saus van mayonaise, zure room, ketchup, mosterd, olijfolie, azijn, eigeel en citroensap. Meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens ook nog normale paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, zout, suiker, gesnipperde ui, blokjes augurk en geperste knoflook toe.

Stap 2
Bak de bacon krokant in een pan. Snijd ringen van een ui. Snijd de tomaat in blokjes.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 135 graden. Bak gehakt met ketchup, worcestershire saus, mosterd, zout en peper. Zet de taco schelpen rechtop. Bijvoorbeeld tegen elkaar in een ovenschaal. Doe het gehakt in de tacos. Beleg elke taco met een plak emmentaler kaas. Doe 6 minuten in de oven.

Stap 4
Top de Big Tasty Tacos af met de gebakken bacon, tomaat, sla en de zelfgemaakte Big Tasty Saus.

Ingrediënten

Voor Big Tasty Tacos

Big Tasty Tacos
  • 500 gram rundergehakt
  • 10 plakken emmentaler kaas
  • 10 taco schelpen
  • 5 eetlepels ketchup
  • 4 plakken bacon
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 ½ eetlepel worcestershire saus
  • 1 krop baby romaine sla
  • 1 tomaat
  • 1 witte ui
  • peper
  • zout
Big Tasty Saus
  • 115 gram mayonaise
  • 115 gram zure room
  • 15 milliliter olijfolie
  • 10 milliliter natuurazijn
  • 4 gram paprikapoeder
  • 4 gram suiker
  • 2 gram citroensap
  • 2 gram gerookte paprikapoeder
  • 2 gram zout
  • 1 augurk
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eigeel
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ witte ui
Benodigdheden