Skip to main content

Blueberry Muffins thuis maken? Met dit recept zit je goed. De bovenkant is lekker knapperig en blueberries houden de muffins lekker fris.

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens onze kookboeken.

Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’

Blueberry Muffins

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2
Boen de citroen schoon met water. Halveer de vanilleboon en schraap het merg eruit met een mesje.

Stap 3
Meng bloem met bakpoeder, suiker en zout. Klop in een aparte kom het ei met karnemelk, Griekse yoghurt, zachte roomboter (tegen gesmolten aan) en rasp van de schil van de citroen (alleen het gele, het witte is bitter). Voeg beide mengsels bij elkaar en voeg vanillemerg en blauw bessen toe. Spatel nog één keer goed door.

Stap 4
Knip vierkantjes uit het bakpapier (ongeveer 10 centimeter breed en lang). Knip bovenin, rechts, onderin en links in met een schaar. Leg de papiertjes op de gaten van de muffinvorm en druk het bakpapier erin met een glas. Blijft het papier niet zitten? Gebruik dan wat roomboter om het papier vast te plakken aan de bakvorm.

Stap 5
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bestrooi met rietsuiker en bak in de oven voor 30-35 minuten. Steek een prikker in de muffin als je niet zeker weet of het gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is de muffin gaar. Blijft er beslag aan de prikker zitten? Verleng dan de baktijd met een paar minuten.

Stap 6
Laat de Blueberry Muffins 20 minuten afkoelen in de vorm. Laat daarna verder afkoelen buiten de bakvorm.

Ingrediënten

Voor 6 Blueberry Muffins

Blueberry Muffins
  • 150 gram patentbloem
  • 100 gram blauwe bessen
  • 75 gram kristalsuiker
  • 70 gram Griekse yoghurt 10%
  • 70 milliliter karnemelk
  • 45 gram zachte roomboter
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 ei
  • 1 snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 vanilleboon
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.