Skip to main content

Bossche Bollen

By 10 februari 2022april 11th, 2022Tussendoortjes

Ingrediënten

Voor 8 Bossche Bollen

Soezen
  • 200 gram ei
  • 200 milliliter water
  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter
  • snuf zout
Chocoladefondant
  • 275 gram pure chocolade
  • 200 gram suiker
  • 150 milliliter water
  • 15 gram cacao
Slagroom
  • 600 milliliter slagroom
  • 1 eetlepel kristalsuiker
Benodigdheden

Bereidingswijze

Bossche Bollen, ons favoriete gebak! Omdat niet iedereen in ‘s-Hertogenbosch woont, is zo’n recept voor Bossche Bollen best handig!

Onze Siliconen Spatelset is eigenlijk wel onmisbaar om dit recept te maken! Die van ons zijn hittebestendig, hygiënisch en gewoon superhandig. Vandaag of morgen gratis verzonden als brievenbuspakje.

Stap 1
Breng roomboter met water aan de kook. Zet de hittebron uit en voeg direct de bloem en het zout toe. Zet terug op de hittebron en laat het beslag garen terwijl je regelmatig roert. Het beslag gaart als je het een beetje hoort sissen (dit is echt belangrijk). Het beslag is pas volledig gaar als het beslag op de bodem van de pan blijft zitten. Haal het beslag van de hittebron en voeg één voor één de eieren toe. Meng goed met een platte siliconen spatel. Voeg pas een nieuwe toe als het vorige ei door het beslag is opgenomen.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een grote spuitmond. Spuit acht doppen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Houd voldoende ruimte, want de soezen worden twee keer zo groot. Bak de soezen ongeveer 21 minuten in de oven. Klop intussen met een garde de slagroom met de suiker op. Doe de slagroom in een spuitzak met kleine spuitmond en leg in de koelkast.

Stap 3
Breng water, suiker en cacao aan de kook. Kook door tot de suiker is opgelost. Haal van de hittebron en spatel de pure chocolade erdoor. Laat de chocolade even staan zodat het door het stollen van de chocolade weer wat dikker wordt.

Stap 4
Als de soezen zijn afgekoeld prik je een gaatje aan de onderkant van de soezen. Dat doe je door een klein mesje erin te steken en het mesje te draaien. Spuit via het gaatje de soezen vol met slagroom. Je voelt de soezen groter worden tijdens het vullen. Stop pas als het niet meer past.

Stap 5
Doop de gevulde soezen ondersteboven in de chocoladefondant. De Bossche Bollen zijn officieel pas klaar als de chocolade gestold is, maar we begrijpen het als je geen geduld kan opbrengen, want deze Bossche Bollen zijn onweerstaanbaar!