Brie uit de oven is superlekker! Koop voor dit recept een brie die volledig rondom een korst heeft. Anders loopt de smeuïge binnenkant wel heel snel uit. Ook lekker, maar minder mooi. Wij gebruiken die van President, niet gesponsord, ander merk is ook goed.
Onze kruidenmixen nog niet in huis? Of is je Hot & Spicy kruidenmix na dit recept bijna op? Bekijk hier alle kruidenmixen. Ps. Wist je dat we tegenwoordig ook kruidenpotjes hebben? 🙂
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Stap 2
Snijd hele dunne plakken van de afgebakken ciabatta. Verspreid de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Sprenkel er wat olijfolie overheen, smeer de olie uit met een siliconen kwastje en maak op smaak met zout. Bak de toastjes knapperig en bruin. Dit duurt 10 tot 15 minuten. Laat de oven aan staan.
Stap 3
Pel de pistachenoten. Hak wat kleiner met een koksmes. Voeg Hot & Spicy Kruidenmix, de helft van de honing en blaadjes tijm toe. Snijd de korst aan de bovenkant van de brie kruislings in. Zet de brie op een ovenbestendig bord. Schep het notenmengsel op de brie. Doe de rest van de honing erop en besprenkel met olijfolie.
Stap 4
Bak de brie 14 minuten in de oven. Serveer met gele rozijnen, cranberries en de zelfgemaakte toastjes.
Ingrediënten
Voor 1 Brie
Brie uit de oven
- 200 gram brie (aan alle kanten korst)
- 80 gram ongepelde pistachenoten
- 5 takjes tijm
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 handje gele rozijnen en/of cranberries
- ½ theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
Toastjes
- 1 afgebakken ciabatta
- olijfolie
- zout
Benodigdheden
- bakpapier
- ovenbestendig bord
- SterkInDeKeuken Spatelset