Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 brood:

  • 1 vers brood breder en hoger dan je stuk camembert
  • 1 stuk camembert wij gebruiken die van Président
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram truffeltapenade wij gebruiken die van AH huismerk
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 1 handje gehakte peterselie
  • SterkInDeKeuken Koksmes
  • SterkInDeKeuken Spatelset

Bereidingswijze

Camembert Truffle Bread.. echt een smaaksensatie. Super leuk om te maken en te delen. Glaasje druivensap erbij en jullie avondje is compleet. Aan wie denk jij bij het zien van deze cheesy snack?

Het recept voor Camembert Truffle Bread vind je ook in ons eerste kookboek ‘Sterke Recepten – Alle 50 té lekkerrr’. Koken vanuit een kookboek is natuurlijk makkelijker dan vanaf onze website. Bekijk het boek hier.

Stap 1
Snijd de bovenkant van het brood. Leg de camembert op het onderste deel. Snijd rondom en verwijder dit deel van het brood zodat de camembert straks in het brood geplaatst kan worden.

Stap 2
Verwarm op laag vuur de zonnebloemolie in een pan. Fruit de geperste knoflook in de zonnebloemolie. De olie neemt nu alle smaken op van de knoflook. Smeer het brood in met deze knoflookolie.

Stap 3
Vervolgens smeer je het brood in met de truffeltapenade.

Stap 4
Strooi 1/3 van de mozzarella op de plek waar de camembert geplaatst gaat worden.

Stap 5
Snijd de zijkanten van het brood in zodat je straks makkelijk stukken kan afbreken.

Stap 6
Snijd een de korst van de bovenkant van de camembert. Plaats de camembert vervolgens in het brood. Strooi vervolgens de overige mozzarella over de camembert en de rand van het brood.

Stap 7
Plaats de bovenkant van het brood terug en bak het brood ongeveer 20 minuten op 200 graden.

Stap 8
Haal het Camembert Truffle Bread uit de oven en serveer direct. Haal de bovenkant van het brood en serveer met gehakte peterselie.