Skip to main content

Ben je kaasliefhebber? Vind je camembert lekker? Maak dan eens deze Camembert Wellington. De camembert wordt ingepakt in rauwe ham en bladerdeeg. Het is een waar feestje als je deze knapperige Camembert Wellington aansnijdt. Een goed glas chardonnay of pinot noir uit de Bourgogne misstaat bij dit recept absoluut niet!

Dit recept vind je ook in ons kookboek ‘Alle 50 té lekkerrr’.

Camembert Wellington

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd een deksel van de bovenkant van de camembert. Pers de knoflooktenen uit en verspreid over de binnenkant van de camembert. Was de tijm met water. Risp een aantal blaadjes van de tijm en verspreid dit ook over binnenkant van de camembert. Breng op smaak met zeezout en peper. Plaats de deksel terug.

Stap 2
Leg 4 plakken rauwe ham in een plus-teken. De plakken rauwe ham moeten overlappen in het midden. Plaats vervolgens nog 4 plakken rauwe ham in een kruis erbovenop. Plaats de camembert in het midden en vouw de plakken rauwe ham één voor één naar binnen. Begin bij de plak ham dat je als laatste hebt neergelegd. Op die manier kom je goed uit met vouwen.

Stap 3
Plaats de ingepakte camembert in het midden van het vierkante bladerdeeg.  Vouw de vier hoeken naar binnen. De nieuwe hoeken die ontstaan vouw je vervolgens ook weer naar binnen.

Stap 4
Leg de camembert op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer het bladerdeeg in met losgeklopt eigeel. Maak met een mes een luchtgaatje in het midden. Maak vervolgens nog sierstrepen door voorzichtig met je mes over het bladerdeeg te gaan. Bak de Camembert Wellington 20 a 25 minuten in de oven.

Ingrediënten

Voor 1 Camembert Wellington

Camembert Wellington
  • 8 plakken rauwe ham
  • 3 takjes tijm
  • 2 knoflooktenen
  • 1 goede kwaliteit camembert
  • 1 bladerdeeg (24 x 24 cm)
  • 1 eigeel
  • peper
  • zeezout
Benodigdheden
Handig om te hebben
Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer:

Op de hoogte blijven van de nieuwste recepten en handige foodhacks? Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok.