Alles met carpaccio is lekker, maar deze Carpaccio Flammkuchen staat toch echt wel in onze top 3. We beleggen het flammkuchendeeg met alle klassieke smaken van carpaccio: truffelmayonaise, rucola, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Dan weet jij ook wel hoe laat het is: dit gaat lekker worden! 😍
Ons nieuwe kookboek ‘Voor elk moment wat lekkers’ is vanaf nu verkrijgbaar! 🥳 Goed nieuws, dit recept staat er ook in. Druk hier en haal dit leuke kookboek in huis of geef het cadeau.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 215 graden.
Stap 2
Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Rol de randen een klein beetje op. Smeer de randen vervolgens in met eigeel (wij doen dit met behulp van een siliconen kwastje). Strooi daarna zwarte sesam over de randen. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Stap 3
Meng mayonaise met truffeltapenade. Wanneer de bodem wat is afgekoeld, smeer je de bodem van de flammkuchen ermee in. Beleg met carpaccio. Maak op smaak met peper en zout.
Stap 4
Maak de Carpaccio Flammkuchen af met rucola, geraspte Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten.
Ingrediënten
Voor 1 Carpaccio Flammkuchen
Carpaccio Flammkuchen
- 40 gram Parmezaanse kaas
- 25 gram pijnboompitten
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels zwart sesamzaad
- 2 porties carpaccio
- 1 ½ theelepel truffeltapenade
- 1 eigeel
- 1 flammkuchendeeg
- peper
- rucola
- zout
Benodigdheden
- bakpapier
- rasp
- Siliconen Spatel
- Siliconen Kwastje