Deze Carpaccio Maaltijdsalade is heerlijk! Carpaccio zelf is natuurlijk al een feestje op zich, maar vlak onze zelfgemaakte pesto ook niet uit… Het is echt de moeite waard om deze pesto zelf te maken! Als je eenmaal weet hoe het moet, dan wil je straks niet anders meer. Ga jij deze Carpaccio Maaltijdsalade maken?
Vind je onze recepten leuk? Bekijk hier onze kookboeken. Je vindt in beide boeken unieke recepten. Er zit geen overlap in de boeken en bevatten allebei hartig, zoet en dranken! Onweerstaanbaar dus!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Elk recept een feestje!
Bereidingswijze
Stap 1
Kook de fusilli pasta gaar en spoel af met koud water om de garing te stoppen. Tijdens het koken van de pasta kan je verder met de volgende stappen.
Stap 2
Rooster de pijnboompitten (voor de pesto en de pasta) goudbruin in een droge koekenpan.
Stap 3
Haal alle blaadjes van de pot basilicum en doe het in de hakmolen. Voeg extra vierge olijfolie toe en hak fijn zodat er wat ruimte ontstaat in de molen. Voeg de geroosterde pijnboompitten en de oude kaas voor de pesto toe. Maak op smaak met versgemalen peper.
Stap 4
Meng met een siliconen spatel wat pesto door de afgekoelde pasta. Je kan hierin zelf bepalen hoeveel je toevoegt. Wij doen later nog wat theelepels pesto op het bord.
Stap 5
Doe de pasta met pesto op de borden. Voeg gesneden zongedroogde tomaten, rucola, plakjes carpaccio, rode uienringen en de resterende pijnboompitten toe. Maak de Carpaccio Maaltijdsalade af met geraspte oude kaas en wat theelepels pesto.
Ingrediënten
Voor 2 Carpaccio Maaltijdsalades
Carpaccio Maaltijdsalade
- 200 gram ongekookte fusilli pasta
- 120 gram carpaccio
- 80 gram zongedroogde tomaten
- 30 gram pijnboompitten
- 2 handjes geraspte oude kaas
- 2 handjes rucola
- ½ rode ui
Pesto
- 50 milliliter extra vierge olijfolie
- 30 gram pijnboompitten
- 1 handje geraspte oude kaas
- 1 pot basilicum
- versgemalen peper