Ingrediënten

Voor 2 Carpaccio Pizza’s

Pizzabodem
  • 250 gram patentbloem
  • 150 milliliter water
  • 8 gram olijfolie
  • 6 gram zout
  • 3,5 gram gist
  • maisgriesmeel (polenta)
Topping
  • 30 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels frito tomatensaus
  • 2 porties carpaccio
  • 2 handjes Parmezaanse kaas
  • 2 handjes rucola
  • knoflookpoeder
  • truffeldressing
Pesto
  • 50 milliliter extra vierge olijfolie
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 handje geraspte oude kaas
  • 1 pot basilicum
  • versgemalen peper
Benodigdheden
  • deegroller
  • keukenmachine met deeghaak
  • pizzasnijder
  • pizzasteen en pizzaschep (of bakplaat met bakpapier)
  • schone theedoek
  • SterkInDeKeuken Koksmes
  • SterkInDeKeuken Spatelset

Bereidingswijze

Wij hoeven jou niet te vertellen dat Carpaccio Pizza heel erg lekker is! Uiteraard hebben we de pizzabodem weer zelf gebakken. Dit keer uitgerold met maisgriesmeel in plaats van bloem. Het werkte heel prettig tegen het plakken van het pizzadeeg en daarnaast geeft het een lekkere bite als het is gebakken. Gaan wij vaker doen! Omdat carpaccio natuurlijk rauw vlees is, moet de pizzabodem wel eerst even 1 minuut afkoelen. Maar iedereen weet dat lauwwarme pizza ook gewoon lekker is! 🙂

Bekijk onze kookboeken voor meer lekkere pizza’s!

Stap 1
Laat de keukenmachine met deeghaak op een rustige stand draaien. Giet het zout en het water in de mengkom. Voeg vervolgens 1/3 van de bloem toe. Als dat is opgenomen kan de gist en de olijfolie erbij. Is dit goed gemixt? Dan kan je de rest van de bloem toevoegen. Kneed het deeg minimaal 5 minuten. Maak een theedoek vochtig en leg over de mengkom. Zet de mengkom weg op een warme plek. Laat het deeg minimaal een uur rijzen. Heb je de tijd, dan is 4 tot 8 uur rijzen bij kamertemperatuur helemaal top! Ga ondertussen verder met de volgende stappen.

Stap 2
Rooster de pijnboompitten (voor de pesto en de topping) goudbruin in een droge koekenpan.

Stap 3
Haal alle blaadjes van de pot basilicum en doe het in de hakmolen. Voeg extra vierge olijfolie toe en hak fijn zodat er wat ruimte ontstaat in de molen. Voeg de oude kaas en geroosterde pijnboompitten toe (alleen het deel voor de pesto). Maak op smaak met versgemalen peper en mix tot een gladde pesto.

Stap 4
Verwarm je (pizza)oven voor op 320 graden. Haalt je oven dit niet? Stel de oven dan in op de hoogst mogelijke temperatuur en verleng de baktijd.

Stap 5
Haal het deeg uit de mengkom. Verdeel in twee delen en plaats het op een schoon oppervlak met een laagje maisgriesmeel. Rol het deeg uit met een deegroller ter grootte van je pizzasteen (of bakplaat). Strooi rijkelijk (!) maisgriesmeel over je pizzaschep en leg hierop je uitgerolde pizzadeeg (als je geen pizzaschep hebt, kan je het ook direct op een bakplaat met bakpapier leggen). Smeer het deeg eerst in met de frito tomatensaus en daarna met de zelfgemaakte pesto. Bak de pizza 8 minuten (of langer bij lagere temperatuur). Zet ondertussen alle overige ingrediënten klaar voor als de pizza uit de oven komt.

Stap 6
Laat de pizza 1 minuut afkoelen en doe daarna de carpaccio op de bodem. Top de pizza af met truffeldressing, rucola, geraspte Parmezaanse kaas, nog meer truffeldressing en geroosterde pijnboompitten. Strooi als finishing touch nog wat knoflookpoeder over de randen van de Carpaccio Pizza.

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!