Skip to main content

Chili Chicken Mini Tacos

Ingrediënten

Voor 16 Chili Chicken Mini Tacos

Chili Chicken Mini Tacos
  • 100 gram ijsbergsla
  • 50 gram bloem
  • 50 gram panko broodkruim
  • 2 eieren
  • 2 grote tortilla’s
  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • chilisaus
  • olijfolie spray
  • peper
  • zout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Chili Chicken Mini Tacos zijn natuurlijk geïnspireerd op de Chili Chicken van McDonald’s. Door de kleine vorm zijn de Chili Chicken Mini Tacos perfecte borrelhapjes. Je kan bijna alles voorbereiden. Alleen de kip hoef je op het laatste moment te frituren.

Vind je dit soort recepten leuk? Bekijk dan zeker eens onze kookboeken.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en de friteuse op 175 graden.

Stap 2
Was en snijd de ijsbergsla fijn wanneer je een krop sla hebt gekocht. Voorgesneden ijsbergsla past waarschijnlijk wel in de tacos en anders kan je het op het laatste moment nog wat fijner snijden met een scherp koksmes.

Stap 3
Steek met een ronde uitsteker zoveel mogelijk rondjes uit de tortilla’s. Spray aan beide kanten in met olijfolie (of gebruik een siliconen kwastje). Leg de muffin bakvorm ondersteboven en doe de kleine tortilla’s tussen de ‘cups’. Bak in 8-10 minuten krokant in de oven. Laat de kleine tacos afkoelen in de muffin bakvorm.

Stap 4
Snijd de kipfilets in kleine blokjes. Maak op smaak met knoflookpoeder, peper en zout. Haal de kipblokjes eerst door de bloem, daarna door geklutst ei en wentel vervolgens door de panko broodkruim. Frituur de kipblokjes in 3 minuten gaar (controleer even de gaarheid door het grootste blokje door te snijden).

Stap 5
Doe wat ijsbergsla in de mini tacos. Snijd de kipblokjes eventueel één keer door zodat ze beter in de tacos passen. Serveer de Chili Chicken Mini Tacos met chilisaus.