Skip to main content

Chocolade Fudge Karamel Zeezout

Je verwacht het niet, maar chocolade en zeezout zijn twee hele goede vrienden. Zeezout haalt het beste van de smaak van chocolade naar boven. Dit is zelfs wetenschappelijk bewezen. Aangezien de combinatie karamel zeezout de laatste tijd ook zo hip and happening is, ontwikkelden we dit heerlijke recept: Chocolade Fudge Karamel Zeezout.

De Fudge bestaat uit een kandijkoek-bodem, een laagje karamel fugde blokjes, chocolade fudge en wat grof zeezout. Het grove zeezout van La Baleine zorgt niet alleen voor een lekker knappertje, maar ook dat de smaken van de chocolade en karamel versterkt worden. Het grove zeezout van La Baleine is naast onze toepassing in een zoet recept natuurlijk ook uitermate geschikt om gerechten op smaak te brengen of om vlees en vis in een zoutkorst te bereiden.

Als je al eens in Zuid-Frankrijk bent geweest aan de Middellandse Zee dan heb je vast weleens zoutmoerassen gezien. Grote kans dat dit de zoutmoerassen van La Baleine zijn! Het zeezout wordt daar gekristalliseerd onder invloed van de zon, de zee, de wind en de vakkennis van de zoutwerkers. Lijkt het je leuk om meer te weten over het oogsten van zeezout of ben je benieuwd waarom een walvis als logo wordt gebruikt? Bekijk dan de website la-baleine.nl

Meer lekkere recepten, vind je in onze kookboeken.

Bereidingswijze

Stap 1
Maal de kandijkoek fijn in een keukenmachine. Smelt de ongezouten roomboter op laag vuur in een pannetje. Als de roomboter volledig gesmolten is, haal je de pan van het vuur en spatel je de koekkruimels erdoor. Verspreid dit mengsel over de brownietray met bakpapier (op maat geknipt) en druk aan met een lepel. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.

Stap 2
Snijd van de karamel fudge kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter breed. Verspreid over de koekbodem. Smelt de chocolade au bain-marie. Wanneer de chocolade gesmolten is, zet je de hittebron uit en roer je de gecondenseerde melk door de chocolade. Wanneer het goed gemengd is stort je het direct over de bodem met fudgeblokjes.  Zet 4 uur in de koelkast.

Stap 3
Verdeel het grof zeezout over de fudge. Snijd de fudge in blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Het is redelijk machtig, dus kleiner kan ook.

Ingrediënten

Voor 20 stuks

Chocolade Fudge Karamel Zeezout
  • 397 gram gecondenseerde melk
  • 300 gram pure chocolade
  • 260 gram kandijkoek
  • 130 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram karamel fudge
  • 3 eetlepels La Baleine grof zeezout
Benodigdheden