Kom je weleens in IKEA? Dan kan je niet om dit snoepgoed heen: Daim! Rode zakken die je zes keer tegen komt in de winkel. Enorm lekker. Het snoepje bestaat uit boteramandel en chocolade. Perfect om een gigantisch lekkere cheesecake van te maken.
Meer cheesecakes, taarten of andere zoetigheden vind je op deze pagina.
Bereidingswijze
Stap 1
Maal de kandijkoeken fijn in een keukenmachine. Smelt de roomboter en meng het door de fijngemalen koekjes. Verspreid over de bodem van de met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met een lepel. Zet minimaal 15 minuten in de koelkast.
Stap 2
Klop 200 milliliter slagroom op met de kristalsuiker. Roer de roomkaas los in een grote kom en meng daar de opgeklopte slagroom door. Zet in de koelkast en ga verder met de volgende stap.
Stap 3
Breng een pan met water tot tegen het kookpunt. Zet een passende hittebestendige pan/schaal erbovenop. De onderkant mag het water niet raken. Breek hierin de chocolade. Smelt het en roer regelmatig en geduldig. Als de chocolade gesmolten is zet je de hittebron direct. Ga verder met de volgende stap.
Stap 4
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Verwarm in een steelpan de vloeibare slagroom. Wanneer het bijna kookt voeg je de geweekte gelatineblaadjes toe. Roer even goed door en meng door de roomkaas met slagroom. Roer het wederom goed door en voeg vervolgens ook nog de gesmolten melkchocolade toe. Meng tot één geheel en stort op de taartbodem. Vlak de cheesecake af met behulp van een spatel. Zet 4 uur in de koelkast.
Stap 5
Snijd de cheesecake in porties. Verdeel vervolgens wat karamel schenkstroop en fijngehakte daim over de cheesecake.
Ingrediënten
Voor 1 cheesecake
Daim Cheesecake
- 400 gram roomkaas
- 260 gram kandijkoeken
- 200 gram melkchocolade
- 200 milliliter opgeklopte slagroom
- 130 gram roomboter
- 100 milliliter vloeibare slagroom
- 65 gram kristalsuiker
- 8 blaadjes gelatine
- 1 zak kleine daim
- karamel schenkstroop
Benodigdheden
- bakpapier
- springvorm 25 cm
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset