Skip to main content

Entrecote Cafe de Paris, velen kennen het niet, maar wij zijn er mee opgegroeid. In Gouda zit een eetcafé waar we dit hoofdgerecht steevast bestellen. We hebben het originele recept van de chef gekregen, alleen het bord met de Entrecôte gaat in dit restaurant in z’n geheel onder een hele sterke grill. In een thuiskeuken is het vrij lastig om meer dan één bord tegelijk te grillen. Daarom hebben we een heerlijke variant bedacht zodat iedereen tegelijk kan eten. Alle ingrediënten die normaal door de Café de Paris-boter heengaan, hebben we nu verwerkt in een roomsaus. Echt lekker!

Serveer je net zoals wij friet bij de Entrecote Cafe de Paris? Haal dan onze heerlijke Aardappel Kruidenmix in huis. Deze kruidenmix is 10x lekkerder dan dat je friet alleen met zout serveert. Je haalt de kruidenmix hier in huis.

Bereidingswijze

Stap 1
Haal de entrecôte uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Stap 2
Pel en snipper de sjalot ragfijn. Pel ook de knoflookteen en snijd klein. Haal de blaadjes van de dragon en hak fijn.

Stap 3
Verwarm roomboter en olijfolie in een sauspan. Fruit hierin de sjalot en de knoflook op middelhoge temperatuur. Blus af met slagroom. Maak op smaak met dragon, citroensap, kerrie, peper, zout, geraspte Parmezaanse kaas, worchestershire saus, madeira en cognac. Laat zachtjes pruttelen tot de alcohol verdampt is.

Stap 4
Dep het vlees droog met keukenpapier. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie in een grillpan. Bak de entrecôte eerst op de vetkant (de zijkant dus), daarna aan beide kanten. Is je entrecote 2 centimeter dik? Bak dan 2 minuten per kant. Is die 3 centimeter dik? Bak dan 3 minuten per kant. Bak daarna de overige zijkanten.

Stap 5
Laat het vlees 5 minuten rusten. Bak ondertussen de friet. Snijd het vlees vervolgens in dunne plakken. Belangrijk: snijd tegen de draad in. Snijd nooit met de draad mee, want dat resulteert in een steak die niet te kauwen valt.

Stap 6
Serveer het vlees met de saus en friet. Eetsmakelijk!

Ingrediënten

Voor 2 personen

Entrecôte Café de Paris
Cafe de Paris Saus
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 milliliter madeira
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 30 milliliter cognac
  • 30 milliliter worchestershire sauce
  • 25 gram roomboter
  • 8 takjes dragon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine sjalot
  • 1 teen knoflook
  • ½ citroen
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • peper
  • zout
Benodigdheden