Ingrediƫnten
Voor 4 personen Flurry Stroopwafel
Flurry Stroopwafel
- 500 milliliter slagroom
- 5 stroopwafels
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
- 1 theelepel Koek- en Speculaas kruidenmix
Topping
- 2 stroopwafels
Benodigdheden
- ijsknijper
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Weet je nog de McFlurry met Stroopwafel van McDonald’s? Wat was die lekker he? Inmiddels helaas niet meer te verkrijgen, maar ter nagedachtenis aan deze McFlurry hebben we onze eigen Flurry Stroopwafel voor je! Je maakt het echt in een handomdraai, zonder ijsmachine. Wel een nachtje in de vriezer! Wanneer het ijs uit de vriezer komt zal het eerst stevig roomijs zijn, maar naarmate het ijs op temperatuur komt herken je toch echt de McFlurry met stroopwafel.
Onze Koek- en Speculaas Kruidenmix is onmisbaar in dit recept. Bekijk onze kruidenmixen hier.
Stap 1
Klop de slagroom op. Voeg het blikje gecondenseerde melk en Koek- en Speculaas kruidenmix toe aan de slagroom en spatel door. Alleen doorroeren, niet verder opkloppen.
Stap 2
Leg de stroopwafels op elkaar en snijd met een koksmes in robuuste stukken. Het is lekker als je de structuur van de stroopwafels nog in het ijs hebt zitten. Spatel de stroopwafels door het ijs en stort in een vriezerbestendige schaal.
Stap 3
Zet de Flurry Stroopwafel ƩƩn nacht in de vriezer.
Stap 4
Snijd de overige stroopwafels ook in stukken en doe boven op het ijs. Wij serveren drie bollen Flurry Stroopwafel per persoon. Je kunt de bollen ijs ook eerst in glazen doen en vervolgens per persoon wat stroopwafel snippers erbij serveren.