Skip to main content

Ingrediënten

Voor 12 mini frikandelbroodjes:

Frikandelbroodjes
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 4 oven frikandellen
  • 1 losgeklopt eigeel
Speciaal saus
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 5 eetlepels curry
  • 1 witte ui
Benodigdheden

Bereidingswijze

Heb jij dat weleens… Dat je plots, uit het niets, opeens een goed idee hebt? Waarom dopen we onze frikandelbroodjes niet in speciaal-saus als je dit met normale frikandellen ook doet? Iets met een lampje boven je hoofd. Let’s do this!

Dit recept staat ook in ons 1e kookboek ‘Alle 50 te lekkerrr’. Koop hem voor jezelf of vraag het boek cadeau!

Frikandelbroodjes

Stap 1
Verwarm de oven voor op 210°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2
Haal de plakjes bladerdeeg en de frikandellen uit de vriezer. Laat een klein beetje ontdooien. Snijd de frikandellen in drie gelijke delen. Snijd de plakken bladerdeeg in de breedte doormidden en maak vervolgens vijf inkepingen in het midden van de linkerkant (tip: scan de QR-code om te zien hoe wij dit doen).

Stap 3
Leg de frikandel op de rechterkant. Vouw de linkerkant over de frikandel en druk het bladerdeeg in elkaar met een vork. Breek een ei en doe in een bakje. Giet nu het ei in je hand. Laat het eiwit door je vingers glippen, maar bewaar het eigeel. Prik in een bakje het eigeel kapot. Smeer de bovenkant van het bladerdeeg in met het eigeel. Gebruik hiervoor een kwastje.

Stap 4
Bak de frikandelbroodjes in 20 minuten goudbruin. Tijdens het bakken kan je de saus alvast klaarzetten. Serveer met curry, mayonaise en gesnipperde ui.