Dit recept voor Garnalen Piri Piri doet ons denken aan een Portugees terras in de zon. Potverdikkie wat lekker! Je brengt in dit recept veel smaakvolle ingrediënten samen en laat het inkoken tot een heerlijk Piri Piri saus.
Niet omdat het ons product is, maar de Hot & Spicy Kruidenmix is wel echt aan te raden voor deze Garnalen Piri Piri. Deze kruidenmix is namelijk in de basis vergelijkbaar met echte Portugese Piri Piri. Tip: doe meteen wat andere lekkere kruidenmixen in je winkelmandje en geniet maandenlang van de allerbeste smaken.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’

Bereidingswijze
Stap 1
Verwijder de schil van de ui en snipper het. Pel de knoflooktenen en hak fijn.
Stap 2
Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de garnalen tot ze lichtroze kleuren. Haal de garnalen uit de pan en doe in dezelfde pan wat roomboter. Bak hierin op lage temperatuur 2 minuten lang de gesnipperde ui en de gehakte knoflook.
Stap 3
Voeg tomatenpuree en Hot & Spicy Kruidenmix toe aan de pan. Bak een paar minuten en blus af met witte wijn en kippenbouillon. Laat het geheel zonder deksel inkoken tot een saus. Wanneer de spatel een streep achterlaat op de bodem en de saus langzaam terugloopt, is de saus dik genoeg.
Stap 4
Voeg de garnalen weer toe. Proef even of je het nog op smaak wil brengen met zout. Laat 1 minuut op lage temperatuur sudderen en serveer met platte peterselie.
Stap 5
Serveer de Garnalen Piri Piri met rustiek brood.
Serveertip: dit recept is ook heerlijk te combineren met rijst en bijvoorbeeld sperzieboontjes.
Ingrediënten
Voor 4 personen (ongeveer 30 garnalen)
Garnalen Piri Piri
- 500 gram gepelde garnalen
- 250 milliliter kippenbouillon
- 200 milliliter witte wijn
- 25 gram roomboter
- 4 knoflooktenen
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 takjes platte peterselie
- 1 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
- ½ ui
- rustiek brood