Skip to main content

Gebakken Aardappelsalade

By 18 augustus 2022september 8th, 2022Diner, Lunch

Gebakken Aardappelsalade is een heerlijke salade die je kan eten als maaltijd. Eerlijk gezegd maken wij het vaker als bijgerecht bij een barbecue. Lekker fris en knapperig!

Bekijk hier onze kookboeken en kruidenmixen.

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2
Snijd de aardappel in hapklare blokjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Voeg olijfolie, een tak rozemarijn en geplette knoflooktenen (met schil) toe. Hussel goed door elkaar zodat de olijfolie alle kanten heeft geraakt. Bak de aardappelen in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Ga ondertussen verder met de volgende stappen.

Stap 3
Bak in een droge koekenpan de spekjes knapperig. Pak een diep bord. Leg hierin wat vellen keukenpapier. Laat de spekjes hierop uitlekken. Giet het dus niet in de gootsteen, want met een beetje pech blijft het vet gestold in je afvoer zitten.

Stap 4
Breng water aan de kook met wat zout. Laat de eieren in het water zakken en kook voor minimaal 7 minuten zodat ze hardgekookt zijn. Laat de eieren schrikken in koud water. Pel de eieren (tip: onder water gaat makkelijker) en snijd in kleine blokjes.

Stap 5
Snijd bosui in ringen, de bieslook fijn en de appel (met schil) in blokjes.

Stap 6
Haal de tenen knoflook van de bakplaat. Verwijder de schilletjes en doe in een bakje. Prak de knoflookteen fijn met een vork. Voeg crème fraîche, mosterd, mayonaise, zout en peper toe. Meng door elkaar tot een heerlijke saus.

Stap 7
Haal de rozemarijn van de bakplaat, die heeft z’n werk gedaan. Laat de gebakken aardappelen op de bakplaat met bakpapier. Doe alle ingrediënten (inclusief de rozijnen) bovenop de gebakken aardappelen en hussel goed door elkaar tot een heerlijke Gebakken Aardappelsalade. Wij gebruiken siliconen lepelspatels om het door te scheppen.

Ingrediënten

Voor 2-4 personen (maaltijd/bijgerecht)

Gebakken Aardappelsalade
  • 150 gram spekreepjes
  • 3 stengels bosui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 handje gesneden bieslook
  • 1 handje rozijnen
  • 1 jonagold appel
  • 1 kilogram aardappels met rode schil
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 theelepel mosterd
  • peper
  • zout
Benodigdheden