Skip to main content

Gelukskoekjes zijn krokante koekjes, gemaakt van bloem, eiwit, melk, roomboter, suiker, vanille, met binnenin een papiertje. Op deze papiertjes staan veelal toekomstvoorspellingen. In Noord-Amerika worden ze ook wel Fortune Cookies genoemd. Wij hebben leukere teksten bedacht. Grappig om niks tegen je visite te zeggen.

Bereidingswijze

Stap 1
Typ leuke teksten en druk ze af. Knip alvast op maat.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 3
Splits de eieren. De eidooiers gebruiken we niet in dit recept. Je kan er eventueel een pasta mee maken. Voeg melk, zout, suiker en gesmolten boter toe aan het eiwit. Haal met een mesje het merg uit de vanilleboon. Voeg het merg toe en klop het beslag luchtig met een garde.

Stap 4
Zeef de bloem en voeg toe aan het beslag. Meng tot een egaal beslag.

Stap 5
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe per koekje anderhalf eetlepel beslag op het bakpapier en wrijf uit tot een cirkel. Het mag redelijk dun. Wij bakken er drie per keer, omdat je na het bakken tijd nodig hebt voor het vormen van de Gelukskoekjes. Bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven of tot de randen bruin zijn geworden.

Stap 6
Haal de koekjes uit de oven en ga snel te werk nu ze nog warm zijn. Leg de teksten op het onderste deel van de koekjes. Vouw dubbel over de tekst heen. Gebruik de rand van een glas om de koekjes in de vorm van een Gelukskoekje te krijgen (bekijk de video hoe wij dit doen). Leg elk koekje daarna in een muffinvorm zodat ze hun vorm behouden. Laat afkoelen tot het koekje krokant is.

Stap 7
We zijn benieuwd wat er in jouw Gelukskoekje staat!

Ingrediënten

Voor 6 Gelukskoekjes

Gelukskoekjes
  • 100 gram suiker
  • 60 gram bloem
  • 40 milliliter melk
  • 30 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 2 gram zout
  • ½ vanillestokje
Benodigdheden