Skip to main content

Ingrediënten

Voor 1 Gin Tonic Cake

Gin Tonic Cake
  • 250 gram bloem
  • 250 gram kristalsuiker
  • 250 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 80 milliliter gin
  • 5 eieren (kamertemperatuur)
  • 2 limoenen (alleen de rasp)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
Siroop
  • 150 milliliter tonic
  • 100 gram kristalsuiker
  • 30 milliliter gin
  • 2 limoenen (alleen het sap)
Glazuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels gin
Topping
  • 1 limoen
Benodigdheden

Bereidingswijze

Gin Tonic Cake is een lekkere traktatie als er iets te vieren valt. Maar eigenlijk kan je ons altijd voor deze Gin Tonic Cake wakker maken.

Bekijk hier het kookboek waar Gin Tonic Cake en heeeeeeeel veel andere lekkere recepten in staan!

Stap 1
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 2
Doe de roomboter en de suiker in de mengkom. Klop minimaal 5 minuten luchtig. Voeg daarna één voor één al draaiende de eieren toe. Als alle eieren zijn opgenomen voeg je ook gezeefde bloem, zout, bakpoeder en gin toe. Meng dit tot een egaal cakebeslag. Rasp de schil van de limoenen. Alleen het groene, want de witte laag eronder smaakt bitter. Spatel door het beslag. Bekleed je cakevorm met bakpapier. Wij knippen altijd voor alle kanten van de cakevorm bakpapier op maat en plakken dit vast aan de vorm met wat roomboter of olie.

Stap 3
Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar in de oven. Prik eventueel met een cocktailprikker in de cake om te kijken of het beslag aan de prikker blijft hangen. Is dit het geval? Verleng dan de oventijd. Ga ondertussen verder met de volgende stap.

Stap 4
Breng de tonic en de suiker aan de kook. Kook door totdat je een mooie siroopdikte hebt. Haal van de hittebron en laat afkoelen.

Stap 5
Is de cake gaar? Haal de cake dan uit de oven. Voeg het sap van de limoenen en gin toe aan de siroop. Meng dit goed met elkaar. Prik met een cocktailprikker veel gaatjes in de bovenkant van de cake. Verspreid de siroop met een kwastje over de Gin Tonic Cake. Door de gaatjes in de cake kan het overal goed in de cake trekken. Laat de cake volledig afkoelen in de cakevorm.

Stap 6
Meng de poedersuiker met de gin zodat je een dik glazuur krijgt. Is de Gin Tonic Cake volledig afgekoeld? Haal de Gin Tonic Cake dan uit de vorm en verdeel met een spuitzak sierlijk het glazuur.

Stap 7
Serveer de cake met limoenrasp en limoenschijfjes.