Skip to main content

Ingrediënten

Voor 18 a 20 repen:

Bereidingswijze

Wij vinden het altijd super leuk om recepten van bestaande snacks te achterhalen en vervolgens zelf te maken. Vaak kom je er dan pas achter dat je het zelf eigenlijk nog lekkerder kan dan de originele producent. Deze bounty’s zijn daar een goed voorbeeld van.

Vind je een kookboek handiger? Dit recept staan in ons eerste kookboek ‘Alle 50 té lekkerrr’.

Stap 1
Maal in een keukenmachine de kokosrasp, gesmolten kokosolie (houd één eetlepel achter) en de honing totdat alles goed gemengd is.

Stap 2
Stort in een baktray met bakpapier of tupperware. Druk de kokos gelijkmatig aan en zet 30 minuten weg in de vriezer of 60 minuten in de koelkast.

Stap 3
Smelt ¾ van de chocolade en één eetlepel kokosolie au bain-marie. Wanneer alles gesmolten is haal je de chocolade van de hittebron en voeg je de resterende chocolade toe. Dit smelt weg en zorgt straks voor een mooie glimmende chocoladelaag.

Stap 4
Snijd de geharde bounty in repen in de gewenste lengte en breedte. Let op: behandel de Homemade Bounty voorzichtig. Het breekt vrij snel. Aansnijden in de bakvorm werkt het allerbeste.

Stap 5
Haal de bounty’s door de chocolade met behulp van een vork of tang. Laat de bounty’s uitdruipen en leg ze op bakpapier. Laat de bounty’s harden in de koelkast.

Stap 6
Je houdt wellicht wat chocolade over, maar het is op deze manier wel prettiger werken als je met de laatste Homemade Bounty bezig bent. Wij maken van de restchocolade altijd chocolade rotsen. Meng door de overgebleven chocolade wat rozijnen, pinda’s en/of verkruimelde rijstwafels en maak er rotsen van. Laat opharden in de koelkast en je hebt een lekkere snack!