Ingrediënten
Voor 10 porties:
Chocoladebodem en bovenkant
- 360 gram melkchocolade (2x 180 gram)
Nougat
- 175 gram fijne kristalsuiker
- 170 gram honing
- 75 milliliter water
- 2 stuks eiwitten (medium)
- 2 handjes ongezouten pinda’s
Karamel
- 100 gram suiker
- 100 milliliter slagroom
Benodigdheden
Bereidingswijze
HOMEMADE SNICKERS. Wauw! Chocolade, Nougat en Karamelsaus staan aan de basis van deze oogstrelende Snickers. Reden genoeg om het thuis eens te proberen, want moeilijk is het niet!
Bakken uit een kookboek is makkelijker. Bekijk het kookboek waar Homemade Snickers instaat hier.
Chocoladebodem
Stap 1
Smelt de chocolade au bain-marie.
Stap 2
Giet de gesmolten chocolade over de bodem (bekleed met bakpapier) van een cakeblik of ander gesloten bakvorm.
Stap 3
Zet in de vriezer.
Nougat
Stap 1
Breng suiker, water en honing aan de kook tot 140 ºC.
Stap 2
Mix de eiwitten stijf.
Stap 3
Giet langzaam de kokende siroop bij het eiwit tot de siroop helemaal is opgelost.
Stap 4
Meng de ongezouten pinda’s door het schuim.
Stap 5
Laat goed afkoelen tot kamertemperatuur (!).
Stap 6
Verdeel het schuim over de gestolde chocoladebodem en strijk goed uit.
Stap 7
Zet in de vriezer.
Karamel
Stap 1
Smelt kristalsuiker tot karamel in een pan. Roer niet! Dit kan de kristallisatie stoppen! Je kan wel met de pan heen en weer gaan zoals wij dat doen in de video. Pas wel op, karamel wordt heel heet! Laat het suikermengsel rustig koken totdat je een mooie lichte karamelkleur hebt. Kook niet te lang, want dan kan de suiker verbranden.
Stap 2
Tegelijkertijd met het smelten van de suiker, warm je slagroom op in een andere pan totdat het bijna aan de kook is.
Als de karamel klaar is giet je voorzichtig de slagroom er bij, waarna je het goed mengt met een garde. Je hebt nu karamel. Doe in het cakeblik en laat wat opstijven in de vriezer.
Chocolade bovenkant
Stap 1
Smelt de chocolade au bain-marie.
Stap 2
Giet de gesmolten chocolade over de gestolde karamel.
Stap 3
Zet minimaal één nacht in de vriezer.
Opmaak
Stap 1
Je kunt de homemade snickers lange tijd bewaren in de vriezer. Snijd de snickers bevroren aan.
Stap 2
Eet smakelijk en pas op voor de vingers. Je eet ze er bijna bij op.