Ingrediënten
Voor minimaal 4 Ice Cookies:
Chocolate Chip Cookies
- 180 gram lichte basterdsuiker
- 180 gram pure chocolade
- 160 gram bloem
- 115 gram zachte boter
- 1 ei
IJs met spikkels
- 1 rol vanille-ijs (van Gils, te koop bij Albert Heijn)
- 1 potje sprinkels dr. Oetker
Benodigdheden
- bakpapier
- steekringen
- SterkInDeKeuken Koksmes
Bereidingswijze
Dit ziet er toch te lekker uit? We zijn al ruimschoots volwassen, maar we zijn nog steeds gek op spikkels op onze softijsjes. We zijn vast niet de enigen, toch?!
Ben je toch op zoek naar een ander recept, dan vind je die hier. Vind je onze recepten erg leuk? Bekijk dan eens onze kookboeken.
Chocolate Chip Cookies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Maak een ring van bloem op je werkblad. Plaats in de ring de zachte boter, suiker en ei. Voeg vanuit de rand beetje bij beetje de bloem naar het midden bij de rest en kneed goed door tot een egaal deeg.
Stap 3
Hak de chocolade en rol het deeg erdoorheen. Zorg dat de chocolade goed verdeeld is door het deeg.
Stap 4
Draai kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Het deeg moet ongeveer 1 centimeter dik zijn. Gebruik een steekring voor mooie ronde chocolate chip cookies.
Stap 5
Bak de koekjes in 13 minuten gaar in de oven.
IJs met spikkels
Stap 1
Wanneer de koekjes zijn afgekoeld is dat het moment om de ‘Ice Cookies met Spikkels’ af te maken. Verdeel de spikkels rijkelijk over een bord en zet klaar om te dippen.
Stap 2
Snijd plakken van 3 a 4 centimeter van het ijs. Plaats dit tussen 2 chocolate chip cookies en knijp voorzichtig samen totdat het ijs tot de rand komt van de chocolate chip cookies. Rol de Ice Cookies door de spikkels. Voila, je hebt Ice Cookie met Spikkels!
Stap 3
Het netjes opeten van de Ice Cookies met Spikkels is best moeilijk, maar net zoals bij een tompouce gaat het om de smaak toch? Eet smakelijk!
Steekringen nodig? Bestel het op Bol.com en wij ontvangen een commissie van een paar cent. Jij betaalt niets meer!