Ingrediënten
Voor 1 Kaas-Knoflook Borrelbrood
Kaas-Knoflook Borrelbrood
- 150 gram geraspte mozzarella
- 100 gram roomboter
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 2 tenen knoflook
- 1 groot rond brood
- 1 handje peterselie
- peper
Benodigdheden
- aluminiumfolie
- bakpapier
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset
Bereidingswijze
Je hebt ze vast weleens gezien, van die borrelbroden met vulling. Maar wat is nou de beste vulling hé? Nou dit Kaas-Knoflook Borrelbrood komt vast bovenaan je lijstje, want dit Kaas-Knoflook Borrelbrood heeft wat weg van grote klassieker: stokbroodje kruidenboter. De mozzarella-slierten maken het tot één groot feest.
Kaas-Knoflook Borrelbrood staat niet voor niets op de voorkant van ons tweede kookboek. Het is één van onze toprecepten. Zo simpel, maar zo lekker. Als je het één keer hebt gemaakt, dan laat je het niet bij die ene keer. Als je het leuk vindt kan je na dit recept gaan variëren. Zo kan je bijvoorbeeld ook nog pepperoni of andere vleessoorten in het brood steken.
Als je dit recept gaat maken, vinden we het leuk als je via social media een foto met ons deelt. We zijn te vinden op Instagram, Facebook, Youtube en TikTok! We kijken er naar uit! Veel bakplezier.
Stap 1
Snijd het brood kruislings een aantal keer in tot de bodem van het brood, niet helemaal door. Vul de snedes met geraspte mozzarella.
Stap 2
Verhit de oven voor op 200 graden.
Stap 3
Smelt de roomboter. Laat het niet verkleuren en haal van de hittebron. Meng met geperste knoflook, Parmezaanse kaas, fijngesneden peterselie en gemalen peper.
Stap 4
Vul de snedes met het mengsel en pak het brood in met aluminiumfolie. Dit voorkomt dat het brood en de mozzarella voortijdig te bruin kleuren. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 5
Verwijder de aluminiumfolie en bak nogmaals 10 minuten in de oven.