Ben jij liefhebber van Kaasfondue? Wij zouden SterkInDeKeuken niet zijn als wij onze Kaasfondue geen twist zouden geven. Is deze Kaasfondue Champagne & Truffel iets voor jou? Misschien vind je onze kookboeken dan ook leuk. Daarin staat dit recept maar ook 49 andere onweerstaanbare recepten.
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ’50x Onweerstaanbaar’

Bereidingswijze
Stap 1
Bereid alles voor wat je van plan bent te gaan dopen in de kaasfondue. Serveertip: Wij kiezen in dit videorecept ervoor om cherrytomaatjes, broccoli, fuet worst en brood te dopen.
Stap 2
Rasp beide kazen. Ontkurk de Champagne en verhit het in een pan. Knijp de helft van de citroen uit boven de pan. Voeg één derde van beide kazen toe en laat de kaas vervolgens smelten.
Stap 3
Meng een klein beetje champagne met de maïzena. Voeg dit toe aan de pan en roer goed door met een garde. Dit zorgt ervoor dat de kaas niet gaat schiften. Als alle kaas gesmolten is, voeg je de rest van de kaas handje voor handje toe en breng je het vervolgens op smaak met truffeltapenade en vers gemalen peper.
Stap 4
Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Zet de fondueset aan op de juiste stand en giet de kaasfondue erin. Alle Champagne die over is, is voor de chef! Dat is geen straf hè? Geniet er van!
Ingrediënten
Voor 8 personen
Kaasfondue
- 450 gram emmentaler
- 400 gram gruyère
- 300 milliliter champagne
- 3 theelepels maizena
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel truffeltapenade
- alles wat je lekker vindt om te dippen
- peper
Benodigdheden
- blokrasp
- fondueset
- garde
- SterkInDeKeuken Koksmes
- SterkInDeKeuken Spatelset