Kaasfondue met Champagne & Truffel

By 13 mei 2019september 6th, 2020Diner

Ingrediënten

Voor 8 personen:

Kaasfondue
  • 450 gram emmentaler
  • 400 gram gruyère
  • 300 milliliter champagne
  • 3 theelepels maizena
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel truffeltapenade
  • alles wat je lekker vindt om te dippen
  • peper
Benodigdheden
  • blokrasp
  • fondueset
  • garde

Bereidingswijze

Ben jij liefhebber van Kaasfondue? Wij zouden SterkInDeKeuken niet zijn als wij onze Kaasfondue geen twist zouden geven. Is deze Kaasfondue Champagne & Truffel iets voor jou?

Stap 1
Bereid alles voor wat je van plan bent te gaan dopen in de kaasfondue. Serveertip: Wij kiezen in dit videorecept ervoor om cherrytomaatjes, broccoli, fuet worst en brood te dopen.

Stap 2
Rasp beide kazen. Ontkurk de Champagne en verhit het in een pan. Knijp de helft van de citroen uit boven de pan. Voeg één derde van beide kazen toe en laat de kaas vervolgens smelten.

Stap 3
Meng een klein beetje champagne met de maïzena. Voeg dit toe aan de pan en roer goed door met een garde. Dit zorgt ervoor dat de kaas niet gaat schiften. Als alle kaas gesmolten is, voeg je de rest van de kaas handje voor handje toe en breng je het vervolgens op smaak met truffeltapenade en vers gemalen peper.

Stap 4
Wrijf de fonduepan in met een teentje knoflook. Zet de fondueset aan op de juiste stand en giet de kaasfondue erin. Alle Champagne die over is, is voor de chef! Dat is geen straf hè? Geniet er van!

Wil je meer zien?
Volg ons gezellig op Instagram voor nog meer foto’s, video’s en stories!