Skip to main content

Kerstcadeau voor kookliefhebber: 9x de beste tips

Wat voor kerstcadeau geef je een kookliefhebber…? Het einde van het jaar komt in zicht en dat betekent dat we massaal zoeken naar de leukste verrassingen voor elkaar. Zoek je een feestelijk cadeau voor iemand die van koken houdt, dan heb je het eigenlijk bijzonder makkelijk! Het bárst van de prachtige kerstcadeaus voor kookliefhebbers! Wij zetten 9 presentjes op een rij waar je gegarandeerd punten mee scoort.

kerstcadeau voor kookliefhebber

9x kerstcadeaus voor kookliefhebbers

Grote giften, leuke kleinigheidjes – in dit rijtje met 9 kerstcadeaus voor kookliefhebbers zit voor ieder wat wils!

1. Kookboek

Het is misschien een inkoppertje dat we juist hiermee dit lijstje aftrappen. Maar geloof ons – als fanatieke kookliefhebbers – maar: een kookboek als kerstcadeau is altijd goed! Bedenk waar degene waar je een cadeau voor koopt van houdt en kies een boek uit dat daarbij past. Is het een reiziger? Ga dan voor een kookboek met recepten uit zijn of haar favoriete land. Is het iemand die duurzaamheid heel belangrijk vindt? Dan zit je met een plantaardig of no waste kookboek vast goed. Voor mensen die van originele, smaakvolle maar ook simpele recepten houden, zijn onze kookboeken natuurlijk het ultieme kookcadeau 😉

2. Pastamachine

Iets waar de gemiddelde kookfanaat misschien niet zo snel aan denkt, maar áltijd blij mee zal zijn! En zo duur hoeft dat helemaal niet te zijn. Bij grotere (online) webwinkels vind je er genoeg voor een paar tientjes.

Extra tip: combineer een pastamachine met een Italiaans kookboek! Gezellige strik eromheen en je hebt een geweldig kerstcadeau.

3. Mooi servies

Een paar mooie aardewerk theemokken, prachtige pastaborden, een gouden bestekset… Mensen die van koken en eten houden krijgen er geen genoeg van. Ga in de stad eens op zoek naar mooi servies voor diegene. Weet je écht niet waar hij of zij van houdt en speel je liever op safe? Haal dan een waardebon van een serviesmerk. Dan zit je altijd goed.

4. Kookboekhouder

Een kookboekhouder is onmisbaar in een keuken waar druk gekookt wordt! In de kookboekhouder zet je je kookboek zonder dat ‘ie dichtklapt. Zo hoef je niet steeds met je vieze handen te bladeren op zoek naar de juiste bladzijde. In onze kookboekhouder past zelfs een tablet, heel handig!

En eh, ook bij dit cadeau kan je natuurlijk meteen een mooi kookboek geven.

5. Vijzel

Een mooi cadeau voor iemand die van koken houdt én authentieke technieken wel kan waarderen. Een stevige natuurstenen vijzel is een simpel maar fijn praktisch cadeau. Het staat bovendien erg strak en netjes in de keuken. Deze zware vijzels vind je vaak bij (online) kookwinkels.

6. Indoor moestuin

Een ontzettend origineel kerstcadeau voor een kookliefhebber! Een indoor moestuin is – zoals de naam al weggeeft – een moestuintje voor binnen. Zo hoef je niet constant nieuwe kruidenplantjes te kopen in de supermarkt en heb je een mooie, nette kruidentuin in je eigen keuken. Er zijn zelfs smart moestuintjes te koop die automatisch water krijgen en nooit verpieteren. Die zijn wat duurder, maar vallen vast en zeker in de smaak.

7. Borrelglaasjes

Kerst is een mooi moment voor een goed feestelijk kookcadeau! Nou, wat dacht je van een mooi setje borrelglaasjes? Je zou denken dat mensen die wel van een drankje houden dit al lang in huis hebben, maar vaak is dat een slordige verzameling van verschillende shotglaasjes. Geef ze daarom voor eens en voor altijd een compleet en stijlvol setje. En doe daar natuurlijk ook meteen een fles van zijn of haar favoriete likeur bij!

8. Opzetstuk keukenmachine

Heeft de kookliefhebber al een keukenmachine in zijn of haar bezit? Dan is een opzetstuk voor dit apparaat sowieso een welkom cadeau. Denk aan een gehaktmaler, pastadraaier, citruspers… Net wat diegene vaak zal gebruiken. Deze opzetstukken zijn vaak best prijzig, maar dat mag soms wel met Kerst, toch?

9. Kruidenpakketje

Een kleiner maar minstens net zo leuk kerstcadeau voor een kookliefhebber is dit: een kruidenpakketje! Een goede collectie kruiden kan natuurlijk niet ontbreken in de keuken, maar veel mensen pakken toch al snel hun vertrouwde (en een beetje saaie) potjes erbij. Geef ze daarom wat originele kruiden. Denk aan gerookt zeezout, zwarte knoflook of een heel pakketje met bijzondere kruiden. Bij ons bestel je bijvoorbeeld kruidenmixen als frisse Salty Lemon, een kruidenmix die op álles lekker is (die heet dan ook Kan op alles) of kruidige Caribbean.

Meer kerstcadeaus voor een kookliefhebber?

Lees dit blog met 12 kookcadeaus! En eh, een kookliefhebber is ongetwijfeld ook dol op lekker eten, dus met een uitnodiging voor een gezellig diner of een tegoedbon voor een goed restaurant boek je vast ook succes.