Skip to main content

Dit is leuk: een Kibbeling Burger! Je maakt in dit recept je eigen kibbeling. Dus je maakt een beslag voor een knapperig korstje die we vervolgens kruiden met zelfgemaakte kibbelingkruiden. Als dat nog niet genoeg is, maak je ook je eigen remouladesaus en ingelegde uien. Mocht je het lekker vinden, kan je ook na het grillen van je hamburgerbroodjes de broodjes insmeren met een knoflookteen. Deze Kibbeling Burger is een absolute aanrader!

Ons nieuwe kookboek al gezien?

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd voor de ingelegde uien de uien in ringen. Doe de ringen in een weckpot. Vul de weckpot 50/50 met water en natuurazijn. Doe er wat suiker bij en sluit de deksel. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.

Stap 2
Verwarm de friteuse tot 180 graden.

Stap 3
Plet de mosterdzaadjes in een vijzel. Maak kibbelingkruiden door alle specerijen met elkaar te mengen.

Stap 4
Snijd de hamburgerbroodjes door. Smeer de broodjes in met een beetje olijfolie en gril goudbruin in een grillpan.

Stap 5
Maak remouladesaus van mayonaise, fijngesneden kappertjes, blokjes augurk, gesneden sjalot, mosterd, peper, zout en fijngesneden peterselie. Meng door elkaar met een handige siliconen spatel.

Stap 6
Maak een beslag van bloem, zout, zelfgemaakte kibbelingkruiden, bruisend water en een eidooier. Meng goed door elkaar met een garde.

Stap 7
Haal de kabeljauwhaasjes door het beslag en laat voorzichtig (!) zakken in de frituurolie (mandje niet gebruiken, want de vis blijft eraan plakken). Bak in minimaal 5 minuten bruin en krokant.

Stap 8
Doe de remouladesaus op het hamburgerbroodje. Beleg met rucola en de versgebakken vis. Strooi nog wat extra kibbelingkruiden over de kibbeling. Maak de Kibbeling Burger af met de ingelegde uien, peterselie en de bovenkant van het broodje.

Ingrediënten

Voor 2 Kibbelingburgers

Kibbeling
  • 250 gram kabeljauwhaasjes
  • 90 milliliter bruisend water
  • 75 gram bloem
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel kibbeling kruiden (zie onderstaand)
  • peterselie
  • rucola
  • snuf zout
Kibbelingkruiden
  • 2 theelepels witte peper
  • 1 ½ theelepel gemalen mosterdzaad
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • ½ theelepel gedroogde basilicum
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel uienpoeder
  • ¼ theelepel gemberpoeder
Hamburgerbroodjes
  • 2 luxe hamburgerbroodjes
  • olijfolie
Remouladesaus
  • 100 gram mayonaise
  • 1 augurk
  • ½ eetlepel kappertjes
  • ½ sjalot
  • ½ theelepel mosterdzaad
  • peper
  • peterselie
  • zout
Ingelegde uien
  • 150 milliliter azijn
  • 150 milliliter water
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel suiker
Benodigdheden