Skip to main content

Ingrediënten

Voor 5 ijsjes:

Kinder Bueno IJsjes
  • 300 gram melkchocolade
  • 260 milliliter ongeslagen slagroom
  • 100 gram suiker
  • 50 gram water
  • 50 gram pure chocolade
  • 5 Kinder Bueno’s
  • 2 eieren
Benodigdheden

Bereidingswijze

We vinden het altijd leuk om creatieve recepten te maken en onze volgers ermee te verrassen. Dit is één van die creatieve recepten. Deze Kinder Bueno IJsjes worden namelijk gemaakt in hun eigen verpakking. Grappig hè?

Dit overheerlijke recept met Kinder Buenos vind je ook in ons eerste kookboek ‘Alle 50 té lekker’.

Stap 1
Breng het water met de suiker aan de kook. Wanneer het mengsel stroperig oogt kan het van de hittebron. Let op: Het mag niet kleuren. Splits de eieren. Klop de eidooiers op in een keukenmachine en schenk de hete suikersiroop er druppelsgewijs bij. Laat de machine een aantal minuten draaien totdat het mengsel wat afgekoeld is.

Stap 2
Breng een pan met water tot tegen het kookpunt. Zet een passende hittebestendige pan/schaal erbovenop. De onderkant mag het water niet raken. Breek hierin de stukjes chocolade en smelt het samen met 60 milliliter ongeslagen room. Roer regelmatig en geduldig. Als de chocolade gesmolten is zet je de hittebron direct uit.

Stap 3
Klop de overige slagroom tot yoghurtdikte. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel van dooiers en suikersiroop. Meng daarna voorzichtig de slagroom erdoorheen.

Stap 4
Knip de verpakking van de Kinder Bueno’s aan de bovenkant open. Verwijder de doorzichtige verpakking van de Kinder Bueno’s en plaats ze terug in de rood witte verpakking. Knijp de Kinder Bueno’s samen in de verpakking en vul vervolgens met de chocoladeparfait. Zorg dat de verpakking volledig gevuld is zonder luchtbellen. Steek vervolgens de ijsstokjes erin.

Stap 5
Zet de Kinder Bueno IJsjes een nacht in de vriezer. Voor een leuke opmaak smelt je nog wat pure chocolade, bedruip je de ijsjes en laat je de pure chocolade een aantal minuten stollen in de vriezer.