Deze ‘Kip Knoflook Parmezaan’-spiezen zijn fantastisch. Hier kunnen wij van blijven eten. Je hebt echt heel weinig ingrediënten nodig om dit te maken. Dat zou je niet verwachten als je dit proeft. Het smaakt namelijk alsof je drie dagen in de keuken hebt gestaan.
Je maakt deze spiezen super-makkelijk met onze Italiaanse Kruidenmix en Salty Lemon Kruidenmix. Deze kruidenmixen bevatten precies de ingrediënten om deze spiezen onweerstaanbaar lekker te maken.
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de kippendijen in stukken. Breng vervolgens op smaak met Italiaanse Kruidenmix en Salty Lemon Kruidenmix. Voeg wat olijfolie toe en zorg ervoor dat elk stukje voorzien is van olie en de kruidenmixen. Rijg op satéprikkers. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de kip rondom gaar. Sluit eventueel de deksel om een soort oven te creëren. Dat zorgt ervoor dat de kip sneller gaart (zet de hittebron dan wel wat lager). Keer regelmatig om.
Stap 2
Smelt ondertussen in een steelpan de roomboter. Zet de pan op een hele lage temperatuur en voeg gesneden knoflook, fijngehakte peterselie, Italiaanse Kruidenmix en Salty Lemon Kruidenmix toe. Rasp de Parmezaanse kaas en voeg toe aan de gesmolten boter. Roer goed door.
Stap 3
Zodra de kipspiezen gaar zijn, bestrijk je ze met de knoflookboter. Wij gebruiken hiervoor een kwastje. Hierna zijn de Kip Knoflook Parmezaan spiezen klaar om gegeten te worden!
Ingrediënten
Voor 10 prikkers Kip Knoflook Parmezaan
Kip Knoflook Parmezaan
- 750 gram kippendijen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse Kruidenmix
- 1 theelepel Salty Lemon Kruidenmix
Knoflookboter
- 120 gram roomboter
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 5 takken peterselie
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel Italiaanse Kruidenmix
- ½ theelepel Salty Lemon Kruidenmix
Benodigdheden
- satéprikkers
- Siliconen Spatelset