Skip to main content

Ingrediënten

Voor 6 Kip Tandoori Dippers:

Bereidingswijze

Met die makkelijke wereldgerechten die in de supermarkt liggen kan je veel meer dan je denkt. Zo kan je de kip tandoori bakken, in een wrap doen en dippen in de tandoori saus. Dat is meteen heel anders eten. Je kan het vrijwel met alle wereldgerechten doen. Het vergt alleen wat creativiteit.

Stap 1
Snijd de kipfilets in kleine reepjes of blokjes en laat marineren in de kip tandoori marinade (kijk op de verpakking voor de hoeveelheid toe te voegen olijfolie).

Stap 2
Maak de saus van de sausmix. Maak het met 2/3 van het water ten opzichte van de normale hoeveelheid water dat op de verpakking staat. Breng het water aan de kook en mix met een garde de sausmix erdoor. Laat even op laag vuur koken en voeg vervolgens de crème fraîche toe. Meng dit goed en laat de saus afkoelen.

Stap 3
Kook de rijst gaar volgens instructies op de verpakking. Dop de haricots verts en snijd doormidden. Kook ze in ongeveer vijf minuten beetgaar.

Stap 4
Bak de gemarineerde kipfilet in een pan. Als de kip aan alle kanten gebakken is, voeg je de paprika en voorgekookte haricots verts toe en bak je het nog even door totdat het de juiste gaarheid heeft.

Stap 5
Leg een tortilla op een snijplank en plaats in het midden wat rijst en kip tandoori. Vouw de tortilla in 6x dicht. Probeer er een gelijkwaardige zeshoek van te maken. Oefening baart kunst. Bak de tortilla in een droge koekenpan aan de dichtgevouwen kant. Bak lichtbruin. De tortilla wordt hierdoor krokant waardoor de kip tandoori in de tortilla blijft zitten. Bak nog even aan de andere kant en serveer met de saus.