Zit je in een relatie? Dan kan je makkelijk dit Knoflookbrood eten. Ben je aan het daten, sla dan dit Knoflookbrood over, anders is het meteen de laatste date haha. Op elk half stokbrood gaat een halve bol knoflook. Het lijkt wat veel, maar het heet natuurlijk niet voor niets ‘Knoflookbrood’.
Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’ waar ook dit Knoflookbrood in staat. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!

Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Snijd met een scherp koksmes de bovenkant van de bollen knoflook. Leg de bollen knoflook op een stuk aluminiumfolie en breng op smaak met olijfolie en zout. Vouw de aluminiumfolie dicht met de opening naar boven. Doe het pakketje 30 minuten op een rooster in de oven. Plaats eventueel iets ovenbestendigs onder het pakketje als je bang bent dat er vocht uit het pakketje druipt. Ga ondertussen verder met de volgende stap.
Stap 3
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd vervolgens heel fijn. Was de peterselie en snijd ook fijn. Maak vervolgens een kruidenboter van roomboter, de rode paprika en de peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Haal de knoflookbollen uit de oven en laat even afkoelen. De oven mag aan blijven staan. Druk vervolgens de gepofte knoflooktenen uit de knoflookbollen en voeg bij de kruidenboter. Prak met een vork alles door elkaar.
Stap 5
Snijd de stokbroden over de lengte doormidden. Verdeel met een lepel of een siliconen spatel het mengsel over de broden. Top af met geraspte mozzarella en zet voor 12 minuten in de oven.
Ingrediënten
Voor 4 knoflookbroden
Knoflookbrood
- 150 gram geraspte mozzarella
- 75 gram roomboter
- 2 bollen knoflook
- 2 rustieke stokbroden
- 2 scheutjes olijfolie
- ¼ rode paprika
- peper
- peterselie
- zout
Benodigdheden
- aluminiumfolie
- bakpapier
- SterkInDeKeuken Spatelset