Skip to main content

Krokante Aardappels, hoe bak je die nou eigenlijk? 🤔 Het kan op heel veel verschillende manieren, maar deze manier is wel heel erg lekker. En het is eigenlijk ook heel simpel.

Je zet in dit recept een ovenschaal met olijfolie in de oven, wanneer deze olie goed heet is, leg je de gekruide aardappelen erin. Af en toe omdraaien en je hebt na 45-60 minuten heerlijke krokante aardappelen.

Alles valt of staat met de kruiden die je voor je Krokante Aardappels gebruikt. Onze eigen Aardappel Kruidenmix gaat je helpen. Deze aardappel kruidenmix kan op friet, gebakken aardappelen, gekookte aardappelen en alle andere soorten aardappelen. Multifunctioneel dus!

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote ovenschaal met een bodem olijfolie in de oven.

Stap 2
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke delen. Doe ze in kokende kippenbouillon. Kook de aardappelen in 11 minuten beetgaar. Je kan de gaarheid controleren door met een vork in de aardappels te prikken. Kook ze niet te gaar anders vallen de aardappelen uit elkaar.

Stap 3
Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Schud ze goed door elkaar. Hierdoor worden de aardappelen ruwer aan de buitenkant. Dat maakt ze straks knapperiger.

Stap 4
Kruid de aardappelen royaal met Aardappel Kruidenmix. Leg ze voorzichtig in de voorverwarmde ovenschaal met olie. Smeer de aardappelen aan alle kanten in met de warme olie. Wij doen dit met behulp van het kwastje uit onze handige Siliconen Spatelset.

Stap 5
Bak de aardappelen 45-60 minuten in de oven. Draai de aardappelen om de 15-20 minuten om.

Stap 6
De aardappels worden nog krokanter wanneer ze een paar minuten uit de oven zijn.

Ingrediënten

Voor 1 kilo Krokante Aardappels

Krokante Aardappels
  • 1500 milliliter kippenbouillon
  • 1000 gram kruimige aardappelen
  • 200 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels Aardappel Kruidenmix
Benodigdheden